En Sıcak Konular

Yıllar sonra gelen Çölaşan itirafı!

26 Şubat 2009 17:12 tsi
Yıllar sonra gelen Çölaşan itirafı! Abbas Güçlü ile Genç Bakış'ın Marmara Üniversitesi'nden yayınlanan dün geceki bölümünde iletişim öğrencileri, gazeteciler ve uzman konuklar medya-siyaset ilişkileri ve basın özgürlüğü kavramlarını tüm yönleriyle tartıştı. İletişim öğrencileri sordu, gaz

 İletişim öğrencilerinin sert sorularının dikkat çektiği programda konuklardan da çarpıcı açıklamalar geldi...

İşte programdan satırbaşları;

Ali Sirmen:

*Karşımızda medya tarafından şımartılmış bir başbakan var!" Cehalet üzerine saltanat kurmuş bir iktidar
*Siyasetçiler basını beğenmezler.Ama unutmasınlar ki basının düzeyi, örneğin 5'ten 8'e çıkarsa o siyasetçiler parlamentoya giremezler.Çünkü basının düzeyi neyse siyasetçinin düzeyi de odur.
*Bir ankete göre Türkiye'nin %70'i okumuyor.Okumayan ve cahil bir toplumla karşı karşıyayız.Cehalet üzerine saltanat kurmuş bir iktidar tabii ki okumayın der.Oysa ki tüm kutsal kitaplar "Oku!" diye başlar.
*Türkiye'de olduğu kadar düzeysiz bir tartışma dünyanın hiçbir yerinde yok.Okuma diye başlayan bir tartışma dehşettir.
*Karşımızda tüm medya tarafından şımartılmış bir başbakan var. Bugüne dek çok şey görmezden gelindi.
*Deniz Feneri ancak Almanya'da ayyuka çıktıktan sonra Doğan Grubu'nda yer aldı.Oysa ki ondan önce baskı altında tutulan, yok olmaya terkedilen Kanaltürk'te bu olaylar vardı.
*Başbakan da soruyor; "Neden bugüne kadar bunları söylemiyordun, bunun altında başka birşey mi var? Ama tabii ki demokratik bir mantıkla değil düz mantıkla söylüyor.
*Basın itibarını kaybetti deniyor.Madem ki basın itibarını kaybetti neden siyasetçilerin çocukları, oğulları medya kuruluşu sahibi olmak için bu kadar iştiyakle hareket ediyor?
*Basındaki sermaye bir türlü bir araya gelmiyor.Yani baskı bana yapılınca kötü diğerine yapılınca mübah tavrı var.

ERDOĞAN BAYKAL'DAN DAHA ZEKİ

*Beğenmediğiniz medya halkın istekleri doğrultusunda oluşmuş bir medyadır. *Basının bir takım şeyleri dile getirmesi gerek. Mesela kamuyoyu neyin gemi, neyin gemicik olduğunu bilmezse nasıl karar verip oy verecek?
*AKP'nin lideri sosyal demokrat olduğunu söyleyen CHP liderinden daha zeki ve AKP'nin izlediği yol ve yöntemler daha akıllıca.
*AKP 6 yıldır sivil bir darbeyi adım adım yürütüyor ve medya bunu yıllardır görmedi.
*Yargı bağımsızlığına güvenmiyorum, o nedenle bağımsızlıklar kalkmasın demek demokrasiyi reddetmektir.
*Asla kimseye aptal demiyorum.Ama %50'sinin ilkokul düzeyinde eğitime sahip olduğu bir toplumda iktidar olan herkes cehalet üzerine iktidar kurar. Hangi parti olursa olsun.

Orhan Erinç:

*Gazetecinin yok ama siyasetçinin kaybedecek çok şeyi var
*O yüzden siyasiler hep iyi taraflarının yansıtılmasını istiyorlar.Gazetecinin görevi de eleştirmek. Bu nedenle ortam geriliyor.
*Eskiden en hızlı dönem Demokrat Parti'nin son dönemiydi.O dönemde muhalefet ve iktidar zaman zaman yanyana gelir anlaşır, bahar havası denen mola dönemleri yaşanırdı.2002'den bu yana bahar havası molası verilmiş değil.Sürekli bir gerginlik söz konusu.

Serdar Turgut:

*Başbakan'ın alma dediği gazetelerin tirajları artar. Hurriyet'in ve Milliyet'in de tirajları artacak. Daha önce de böyle oldu.
*Başbakan'ın " Okumayın." çağrısını antidemokratik bulmuyorum. Aksine bu iktidarın basın konusunda bugüne dek yaptığı en demokratik şey. Görümediğiniz, duymadığınız çok şey var. Şu anki durum askeri rejimden daha kötü.
*Türkiye'de özgür basın filan yok. Basın özgürlüğü konusunda faşistik bir düzen var. Darbe döneminde bile Türk basını bu kadar baskı altında olmamıştır.
*Olur da Doğan Grubu'na el konulursa Türkiye faşist bir rejime gider. Bu nedenle ben Hürriyete yapılan bu haksızlığa karşı duruyorum.
*Emin Çölaşan'ı Akşam Gazetesi'nde yazdırmak istedim ama bu konudaki çalışmalarımı bu hükümet engellemiştir. Gayri resmi ve sizlerin duymadığı inanılmaz baskılar yaptılar. Bilinmeyen çok şey var.

Ahmet Özal:

*Hamama giren terler. Bunu kabul etmek lazım. Tabii ki zaman zaman özel hayatınız da haber olacaktır. Önemli olan yalan haber yapılmaması.
*Babam hakkında inanılmaz karikatürler yapıldı, yazılar yazıldı ama kimseyi mahkemeye vermedi. O zaman hoşgörü ve tolerans hakimdi.

Hiçbir başbakan Erdoğan kadar şanslı değildi
*Böyle giderse ilişkiler iyi bir yere gitmez, bunun ceremesini de halk çeker.
*Basının desteklediği siyasetçiler her zaman seçim kazanmadı, çoğu zaman da kaybetti.
*Tayyip Erdoğan 1994'te belediye başkan adayı iken basın tarafından desteklenmedi ama kazandı.Halk her zaman basının dediğini yapmıyor.
*Hiçbir başbakan basının desteği konusunda Tayyip Erdoğan kadar şanslı olmadı.Ama zaten çoğunluk biri bana oy veriyor tavrı hakim olmaya başladığı zaman ortam bozuluyor.



Bu haber 1,307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,913 µs