En Sıcak Konular

GATA'daki Albay kendini savundu

26 Şubat 2009 17:02 tsi
GATA'daki Albay kendini savundu Albay Mehmet Nusret Demircan Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'e giderek hakkındaki iddialarla ilgili ifade verdi.

Demircan'ın Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'la yaptığı konuşma günlerce kamuoyunun gündeminde kalmıştı. Bu konuşmada Eruygur "12. ve 14. mahkeme bizden" derken, Demircan'da Şener Eruygur'un ağır hasta olmadığını isterse taburcu olabileceğini söylüyordu.

Bu konuşmaların kamuoyuna yansıması üzerine Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz 23 Şubat Pazartesi günü Albay Nusret Demircan'ı çağırarak sorguladı. Demircan'a internete düşen Mukaddes Eruygur'la konuşması ve GATA etrafında dönen şaibeleri sordu. Mukaddes Eruygur gibi Demircan'da yapılan görüşmeyi kabul ederek, görüşmenin rehabilitasyon odasında yapıldığını ve yarım saat sürdüğünü ifade etmiş. Amacının ise hasta yakını olan Mukaddes Eruygur'u rahatlamak olduğunu belirtmiş. Öz'ün Şener Eruygur'un ne bir film ne bir kan tahlili gibi hiçbir evrakının GATA'da bulunmadığına ilişkin söyledikleriyle ilgili sorusuna karşılık ise Demircan, hasta evraklarının şifreli olduğu için kayıtlarda gözükmediği şeklinde izah etmeye çalışmış.

"Paşa canı isterse çıkar"

Geçtiğimiz ay internete düşen Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a ait olduğu ileri sürülen kayıtta, yargıyla ilgili ilginç konuşmalar var. Mukaddes Eruygur, eşinin taburcu edilip edilmemesi konusunda Albay Demircan'la fikir alışverişinde bulunuyor. Demircan'ın konuşmalarından Şener Eruygur'un ağır hasta olmadığı anlaşılıyor. GATA'nın hastanın durumuna göre değil, hukukî durumuna göre rapor verdiği de ses kaydında ortaya çıkıyor. Albay Nusret Demircan, hukukçularla görüşülmesini, buna göre istenirse taburcu, istenirse yatış verilebileceğini söylüyor.

Şener Eruygur GATA'ya ayakta geliyor

"Buradan taburcu edilirse tekrar aynı şeyler yaşanır endişesi var" ifadelerinin kullanan Albay Demircan, Eruygur'un tekrar tutuklanabileceği ihtimaline karşı kaygılarını dile getiriyor. Konuşmanın diğer bölümünde ise Eruygur'a hiçbir tedavinin uygulanmadığı bir doktorun "bomboş yatıyor" cümlelerinden anlaşılıyor. GATA'da müşahede altında tutulan Eruygur'a ait ne bir kan testi ne de bir film olduğunu belirten doktor, bunun Emekli Sandığı'na fatura edilirken sıkıntıya sebep olacağını ve bir an evvel tedbir almaları gerektiğini söylüyor. Ortaya çıkan ses kaydında Eruygur'un GATA'da çekilmiş fotoğrafları da yer alıyor. Eruygur, sivil giyimli halde yürürken görülüyor.

Ses kaydının son kısmında ise Mukaddes Eruygur şöyle diyor: "Şimdi bu Zekeriya Öz 13. Mahkeme'de. İtirazlarımızı bunlar kapatıyor. 12. ve 14. mahkemeler bizdenmiş. Ankara Barosu, İstanbul Barosu, İzmir Barosu hazırız dediler. Teşekkür ettim." Mukaddes Hanım'ın 'bizden' dediği 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Org. Hurşit Tolon'u tahliye eden mahkemeydi. 12. Ağır Ceza, Tolon hakkındaki iddianameyi beklemeden tahliye kararı vermişti. Zaman




Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,736 µs