En Sıcak Konular

Vakit, Milliyet'i fena yakaladı !

26 Şubat 2009 14:20 tsi
Doğan Grubu'nu sarsan skandal ses kaydını “Yine dinleme terörü... Koca kulak iş başında” manşetiyle veren Milliyet, bundan 10 yıl önce bakın ne yapmış...

Doğan Grubu yöneticisi Gedik ile Gelir İdaresi Başkanı Ulusoy arasındaki pazarlığın ses kaydını ‘dinleme terörü' olarak veren Milliyet, 1999'da Erbakan-Hatipoğlu arasındaki telefon görüşmesini tam metin vermiş ve “Seni Gidi Hoca” manşetini atmıştı.

Milliyet gazetesi, Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Soner Gedik ile Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy arasında geçen ses kaydının video.google.com adresli video paylaşım sitesine düşmesini, “Yine dinleme terörü... Koca kulak iş başında” başlıklı manşetiyle eleştirdi. Kişilerin ve telefonların dinlenmesine karşı çıkan Milliyet ve Hürriyet, birçok siyasinin ve bürokratın telefon kayıtlarını yayınlamıştı. İşte o haberler:

MİLLİYET, ERBAKAN-HATİPOĞLU KONUŞMASINI YAYINLADI

Tarih 20 Haziran 1999... Doğan Holding'in sahibi olduğu Milliyet gazetesi, dönemin Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş'ın, Fazilet Partisi'nin (FP) kapatılması davası için Anayasa Mahkemesi'ne delil olarak sunduğu Necmettin Erbakan ve Yasin Hatipoğlu arasındaki telefon görüşmesini “Seni gidi Hoca” başlığıyla verdi. Söz konusu haberde; ses kaydının bulunduğu kasetin Erbakan ile Hatipoğlu arasında 21.3.1999 tarihinde saat 20.15'te yapılan telefon görüşmesini içerdiği vurgulandı. Başsavcı'nın hukuk dışı davranışı köşe yazarları tarafından övüldü, partide gelenekçi ve yenilikçiler arasında kavga yaşandığı iddia edildi. Haberde; Erbakan - Hatipoğlu kasetinin tam metninin ele geçirildiği ifade edildi.

HÜRRİYET DE YAYINLAMIŞTI

Tarih 22 Şubat 2008… Doğan Holding'in sahibi olduğu Hürriyet gazetesi, BOTAŞ iddianamesinde adı geçen sanıkların telefon konuşmalarını yayınladı. “Çete Reisi Dingil Rıza” başlıklı manşet haberde, “BOTAŞ iddianamesinde, sanıkların telefon konuşmalarında önlem olarak birbirlerine taktıkları ‘Dingil, F4 kardeş, ağa, patron, tombalak, gözlüklü ve Abdulcabbar' gibi lakapları kullandıkları yer aldı” denildi.

SES KAYDINDA NE YER ALIYOR?

“video.google.com adresli video paylaşım sitesi”ne, Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Soner Gedik ile Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy arasında geçen ses kaydı düşmüştü.

Görüşmenin içeriğinde Gedik ve Ulusoy, Doğan Grubu'na verilecek cezayla ilgili konuşuyor, cezanın düşürülmesi ve 2003, 2004'ün dışındaki yılların denetlenmemesi konusunda anlaşıyorlardı.

Ses kaydının içeriğini birçok gazete yayınladı. Doğan Grubu ise Milliyet gazetesi üzerinden sert tepki gösteren bir haber yayınladı. Ses kaydının yasa dışı olduğunu belirten Milliyet gazetesi, bu görüşmenin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bilgisi ve izniyle gerçekleştirildiğini belirtti. Böylece Milliyet ses kaydındaki konuşmanın yapıldığını doğrulamış oldu.

KENAN KIRAN - VAKİT




Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,133 µs