''Ağar'' suçlama | " /> ''Ağar'' suçlama | "/>

En Sıcak Konular

Tuncay Güney'den Ciner'e ''Ağar'' suçlama

26 Şubat 2009 11:26 tsi
Tuncay Güney'den Ciner'e ''Ağar'' suçlama
Ciner Grubu Newsweek'in kendisine gönderdiği soruları yargılayıcı bulan Tuncay Güney, 'Ağar bir Ağbi'nin kasası Ciner Bey' diyerek imalarda bulundu.

Ciner Grubu’nun haftalık haber dergisin Newsweek Türkiye’de yayınlanan Tuncay Güney haberlerine Güney sert tepki gönderdi. Haberi hazırlayan muhabirin kendisine göndermiş olduğu sorular için ‘Ben Newsweek’in sanığı mıyım? Sen de ham ve ya savcı mısın?’ diye eleştiren Güney, tetikçilik yapıldığını ima etti.
 
Güney’in Haber 7’ye de gönderdiği cevap metnindeki şu ifadeler oldukça dikkat çekici; “Fakat; bu konu neden sizin bağlı olduğunuz Ciner Holding Yayın’ı ilgilendiriyor. Merak ediyor musunuz?

Ankara’da görevli bu Mısırlı genç, finans işinde bulunur. Ve Ağar bir Ağbi’nin kardeşi Yunus bir Ağar ile Ağbi Ağar’ın kasası Ciner Bey’in finans ve karanlık belgeleri bu gencin bulunduğu daire tarafından takibe alınmış…”
 
Newsweek Türkiye’nin son sayısında kapağına taşıdığı Mısırlı Mossad ajanı konulu haberde Tuncay Güney’in Mısırlı Mohammed Essam Ghoneim El Attar’a üç ismin yardımcı olduğu ve bu isimlerden birinin Tuncay Güney olduğu iddiası ortaya atılmıştı. 

Newsweek Türkiye’nin haberinden bir bölüm: “Birkaç habere ve kitaba yansısa da hâlâ aydınlatılmayan, Mısır, İsrail, Türkiye ve Kanada dörtgeninde şekillenen bir başka iddianın peşindeyiz. Mısırlı savcı Hisham Badawi, Ocak 2007'de Kahire Havaalanı'nda tutuklanan ve Mısır Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından "MOSSAD (İsrail Gizli Servisi) adına casusluk yapmak suçundan" 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Mısır ve Kanada çift pasaportlu Mohamed Essam Ghoneim ElAttar'a Türkiye ve Kanada'da üç ismin yardımcı olduğunu ve onu MOSSAD ajanı olarak devşirdiklerini ileri sürüyor. Son ikisinin hem Türkiye hem İsrail pasaportu taşıdığı düşünülen Daniel Levi, Kemal Kosba ve Tuncay Bubay aynı davada gıyabında 15'er yıl hapis cezası aldılar. Sadece Mısırlı yetkililere göre değil, Güney'i yakından tanıyan başka isimlere göre de bu üç isimden en az biri (bazılarına göre üçü de) Tuncay Güney'den başkası değil.”

Tuncay Güney’in “Newsweek dergisinin bu hafta ki haberinden once bana sorular yollandı. Ben de yazılı olarak sorularına cevap vermiştim. Cevabım ektedir” notuyla gönderdiği metni Muhabirin adını metinden çıkartarak aynen yayınlıyoruz:

kullan

SAYGI DEĞER ….;

Bu anlatıklarınız bir takım kişilerin fikirleri, kimse kendini ajan da göstermez. Çok sokak ağzı ile hazırlanmış , soru maddelerıne cevap verme gereği görmüyorum. Biraz daha tarafsız bakmanızı isterim. Unutmayın ki ben de bir gazeteci idim. Basın’ın zayıf yönlerini de bilir. Diplomasiyi de biliyorum.

SİMDİ BEN SORAYIM SİZE;

1-Ben kaç yıldır yurt dışındayım. ABD ve Kanada 8 yıl.
2- Mısırlı hangi tarihte yakalanmış. Araştırın?
3-O, dönem bin Türk basınında manşet miyim. Hayır.
4-8 Yılda insan İngilizce konuşamaz mı? Gramer sorunu olabilir.
5-Interpol neden bana gelsin. Aşağıdakilerden hangi madde ..!

a) ERGENEKON'DAN DOLAYI
b) MISIR’DAN DOLAYI.


6- ABD ve Kanada’da yaşayan bir kişi kendisini herhangi bir ülkenin ajanaı olarak gösterceek kadar salak mıdır?
Ki; bu ülkelerde güvenlik hat safhada iken!

7-ABD ve Kanada’ya giriş resmi tarihlerimi 32. Gün’de açıklamadım mı?
 
8-Ben şimdi Newsweek’in sanığı mıyım. Sen de hakim veya savcı mısın?

9- Bu Mısır olayı Newsweek’i ve sizi neden bu kadar çok ilgilendiriyor? Habercilik mi- tetikçilik mi?
 
Ben size bir habercilik anlatayım birdinleyin..
 
HİKAYENİN ADI MISIR KOÇANI……
 
 
MISIR KOÇANI
 
Türkü ve Arap gazetelerinin ve gazetecilerinin yazdıklarına göre; Mısırlı bir genç; Türkiye’ye Ankara’ya gelir. Ve rivayete göre bir takım yabancı servisler adına çalışmıştır. En ilginci ise Mossad imiş.
Ve birgün bu genç Kanada’ya gelir. İltica eder ve Kanada vatandaşı olur. Daha sonra Kanada’nın en büyük bankasında kredi müdürü olur. Ve uzun yıllar sonra Mısır’a ailesini görmeye gider. Ülkesi ile hiçbir sorunu yoktur. Ve havaalanında kelepçelenir.
Mısır mahkemesi suçunun Ortadoğu’daki (Türkiye-İran-Irak, Suriye ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi) ülkelerin bütün para transferlerini ve çalışmalarını Türkiye’de iken ve Kanada’da iken İsrail’e yollarmış. İşte Mısır mahkemesi böyle suçlar.
 
Yukarıda anlattığım hikaye Türk – Mısır gibi bir takım gazetelerde çıktı. İddia ve rivayetler bunlar.
 
Fakat; bu konu neden sizin bağlı olduğunuz Ciner Holding Yayın’ı ilgilendiriyor. Merak ediyor musunuz?
 
 
YENİ BİR HİKAYE;
 
Ankara’da görevli bu Mısırlı genç, finans işinde bulunur. Ve Ağar bir Ağbi’nin kardeşi Yunus bir Ağar ile Ağbi Ağar’ın kasası Ciner Bey’in finans ve karanlık belgeleri bu gencin bulunduğu daire tarafından takibe alınmış. Ankara’daki bu 4 yıllık üstün başarısından sonra genç daha sonra Kanada’ya gelir.
 
İşte bu da, bir başka alemdeki Mısır hikayesinin perde arkası…
 
Bu konuyu işleyin. Güzel habercilik … Bey;
Bu konuda son sözüm şu; Biz mısırı yeriz koçanı size kalır.
 
 
SAYGI VE DOSTCA
 
TUNCAY GUNEY

 



Bu haber 975 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,585 µs