En Sıcak Konular

Mürettebat dahil ölenler uçaktan çıkarıldı

25 Şubat 2009 22:54 tsi
İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Schiphol havaalanına inişe geçtiği sırada kaza yapan THY'nin "Tekirdağ" uçağında yaşamını yitirenlerin kimliklerinin açıklanması yarına kaldı.

Üçü mürettebat 6'sı yolcu ölen 9 kişinin cesedinin uçaktan çıkarıldığı bildirildi.

Haarlemmermeer Belediye Başkanı L. N. Weterings, Schiphol'da düzenlediği basın toplantısında, yardım çalışmalarının özen ve titizlikle sürdürüldüğünü, uçakta bulunan cesetlerin alındığını belirtti.

Kazada yaşamını yitiren ve yaralanan yolcuların kimlik belirlenmesi işleminin, listelerde yapılan karşılaştırmalar yüzünden zaman aldığını, bu nedenle de yarından önce açıklamayacağını belirten Belediye Başkanı, gerek yaralılara, gerekse yolcu yakınlarına mümkün olan her türlü hizmetin titiz şekilde verildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Weterings, basın mensuplarının ölen üç mürettebatın isimlerinin neden açıklanmadığı yolundaki ısrarlı sorularını "bilgi veremeyiz" diye yanıtladı.

Weterings, geçmiş kaza deneyimlerinin; isim listelerinin yüzde yüz güvenceli olmadıkça açıklanmamasını gerektirdiğini, bu nedenle hem THY listesindeki isimlerin, hem de kendilerindeki isimlerin tek tek hastanelerdeki yaralılar ve yakınlarına sorularak doğrulandığını, bunun çok zaman aldığını açıkladı.

Basın toplantısının ardından Türk basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Lahey Büyükelçisi Selahattin Alpar da kaza sonrası Hollanda makamlarının gösterdiği özen ve yardımseverliğin takdire değer olduğunu söyledi. Büyükelçi Alpar, "Hollandalı makamlar, müthiş bir titizlikle görevlerini yapıyorlar" dedi.

Selahattin Alpar, bazı hastanelerdeki yaralı yolcuları Başbakan Jan Peter Balkenende ile birlikte ziyaret ettiklerini, hastanelerde de her türlü tedbirin alındığını kaydetti.
 
zaman



Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,006 µs