En Sıcak Konular

Kazanırsa Ankaralıları sokağa dökecek

25 Şubat 2009 22:48 tsi
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın: "Nasip olur seçilirsem en büyük amacım' dediği hedefini açıkladı.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, beden ve ruh sağlığı için amatör spor kulüplerine büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, ''Nasip olur da seçilirsem amacım hemşehrilerime spor yaptırmaktır. Ankaralıları sokağa çıkarmaktır'' dedi.

Amatör Spor Kulüpleri Derneğince Yılmaz Güney Sahnesi'nde düzenlenen toplantıya katılan Karayalçın, bir kentte sporun gelişmesi için anakent belediyelerinin yapması gereken birçok önemli görevin olduğunu kaydetti. 

Ankara'nın tesis ve spor altyapısı konusunda eksiklikleri bulunduğunu ifade eden Karayalçın, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun kendisine verdiği raporda Ankara'nın spor altyapısı açısından Türkiye'de 54. sırada yer aldığını gördüğünü, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Karayalçın, göreve geldiklerinde spor altyapısı ve tesis açısından Ankara'nın sıçrama göstereceğini belirterek, şöyle devam etti:

''Nasip olur da seçilirsem amacım hemşehrilerime spor yaptırmaktır. Ankaralıları sokağa çıkarmaktır. Ankaralıları araziye taşımaktır. Sahalarda Ankaralıların yer almasını sağlamaktır. Evimizden dışarı çıkmalıyız. Arabalarımızı bırakmalıyız. Günümüzü alışveriş merkezlerinde geçirmek yerine, bir araya gelerek alanlarda, sahalarda geçirmenin yollarını mutlaka bulabilmeliyiz.

Ankaralının yaşamı gittikçe basitleşti. Ankaralı yürümüyor. Aslında yürüyecek yeri de yok. Ankaralı evinde, arabasında ya da alışveriş merkezlerinde... Dışarda olmalıyız, spor yapmalıyız, bir araya gelmeliyiz. Bunu kendi kendimize yapamayız. Bunu örgütleyecek olansa amatör spor kulüpleridir.''

Karayalçın, amatör spor kulüplerinin tesis bakımından profesyonel kulüplere teslim edilmesinin yanlış olduğunun altını çizerek, amatör spor etkinliklerini Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanının her yerine taşıyacaklarını söyledi.

Futbol'un kentlerin itibarını ortaya koyan bir spor olduğunu ifade eden Karayalçın, ''Bir kentin takım sayısı ne kadar yüksekse, ne kadar yüksek sıralarda yer alıyorsa o şehir itibar kazanıyor. Kent yönetimi takımların hepsini kucaklamalıdır. Belediye başkanı bir kentin hem anası hem babası olmalıdır. Her takıma eşit yaklaşmalı'' dedi.

Murat Karayalçın, spor için belediyenin taşıma hizmeti de olmak üzere tüm desteğini sunacağını belirterek, altyapı tesisleri yapacağını ve işler hale getireceğini kaydetti.

Ankara için ''spor fonu'' oluşturmayı düşündüğünü de anlatan Karayalçın, bunları katılımcı bir şekilde gerçekleştireceğini söyledi.

Karayalçın, daha sonra amatör spor kulüplerinin temsilcilerini dinledi.

aa



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,560 µs