En Sıcak Konular

Erdoğan: Türk şov yapıyor

25 Şubat 2009 22:40 tsi
Başbakan Erdoğan, Türk'ü şov yapmakla, Bahçeli'yi ise kafatası milliyetçiliği yapmakla suçladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ü şov yapmakla, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ise kafatası milliyetçiliği yapmakla suçladı. Erdoğan, kendisinin Devlet Bahçeli kadar milli değerlere sahip olduğuna işaret ederek, "Ama Tayyip Erdoğan kafatası milliyetçisi değildir, ölçüp biçenlerden değildir. Bu ülkenin 71 buçuk nüfusuna aynı mesafededir."dedi.

Başbakan Erdoğan, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün partisinin Meclis grup toplantısında Kürtçe konuşması yapmasını değerlendirdi. Başbakan Erdoğan Afyonkarahisar mitingine eşi Emine Erdoğan'la birlikte geldi. Erdoğan, Afyonkarahisar'a gelişinde çok büyük bir ilgiyle karşılandı. Erdoğan, binlerce Afyonkarahisarlıya hitap ettiği miting alanında bulunan, "Miting Skoru, AK Parti: 18 Ana Muhalefet artı Yavru Muhalefet: 2" ifadesinin yer aldığı pankart ve "Davos Fatihi'nin Askerleriyiz" yazılı afiş dikkat çekti.

Konuşmasına Afyonkarahisar'ın Kurtuluş Savaşı'ndaki önemini anlatarak başlayan Erdoğan, AK Parti'nin kuruluş ve tüzük çalışmalarını Afyonkarahisar'da yaptıklarını hatırlattı, "Yola Afyonkarahisar'dan çıktık ışığımızı buradan aldık. Meşalemizi Afyon'da yaktık bugün tüm Türkiye'yi AK şemsiyesi altında topladık. Özümüz doğru sözümüz doğru samimi, kararlı cesur bir şekilde milletine hitap ediyor milletimizin teveccühünü kazanıyoruz."dedi.

Erdoğan, medeniyetler beşiği olan ülkemizdeki farklılıklarımızı zenginlik kaynağı olarak gördüklerini belirterek, "Biz bunları bir zenginlik unsuru olarak görürken, bunları bir gerginlik unsuru olarak kullanmak isteyenler de var ülkemizde. Buradan bir gerginlik,ayrışma zemini oluşturmaya çalışıyorlar."dedi.

Geçmişte çarşıda pazarda kendi mahalli dilini kullanan vatandaşları, terörize eden yasakçıların, öbür tarafta ise Anayasa'nın ve Meclis İçtüzüğü rağmen şov yapmaya çalışanların olduğunu belirer Erdoğan, bu yasakçılar ve şovmenler arasında figiranların bulunduğunu belirtti. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Meclis'teki Kürtçe konuşmasını eleştiren Erdoğan, "Biz TRT 6 'yı açtığımızda buna karşı çıkanlar, dün Meclis çatısı altında Anayasayı ve İçtüzüğü ihlal ederek bir kriz çıkarmaya çalıştılar. Şov yapmak ve çatışma çıkarmak için uğraştılar. "dedi. DTP'yi çatışmadan beslenmekle suçlayan Erdoğan, DTP'nin Doğu'da TRT 6'nin izlenmemesi taraftarlarına da yasak getiren bir grup olduğunu söyledi. Erdoğan, " Çünkü bunların derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Buradan siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar. Kimse artık bu ülkede kardeşi kardeşe düşüremez. Çatışma çıkaramaz. Artık milletin gözü açıldı. Doğusuyla Batılısıyla millet, bu gerilim senaryolarından bıktı usandı. Boşuna uğraşmasınlar, millet kimin ne için yaptığını çok iyi biliyor. Millet üzümünü yiyecek bağcılaya da teşekkür edecek."dedi.

Türk'ün konuşması sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendilerini suçlamaya başladığını anlatan Erdoğan, Bahçeli'ye salonlardan meydanalara çıkmaya davet etti. Bindirilmiş kıtalarla değil o ilin sakinleriyle miting Bahçeli'den miting yapmasını isteyen Erdoğan, "AK Parti'yi bölücülerle bir tutma gayreti içine girme"dedi.

Ahmet Türk'e konuşmasında sık sık eleştiren Erdoğan, "Resmi dilimizle konuşması gerekirken, 'Bizim Türkçe'nin resmi dil olmasıyla ilgili bir düşüncemiz yok' diyor. Ama ben Meclis çatısı altında resmi dil Türkçe'den başka dil kullanılamayacağını bilmiyor musun, biliyorsun. Sen bunu halk arasında rahatlıkla kullanıyorsun. Anadilde kurslar açabiliyorsun. Kurslar açın dedik önce coşkuyla açtılar."diye konuştu.

DTP'nin eğitim dilinin Kürtçe olması yönündeki açıklamalarını da eleştiren Erdoğan, "Eğitim dili Kürtçe olsun. Hayır arkadaş Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Azınlık olduğu halde bazı ülkelerde Türkler, onlara bile Türkçe dil eğitimi verilmiyor. Benim Türk kardeşlerim Almanya'da azınlık hukukuna tabi olduğu halde.."diye konuştu. Erdoğan, Kürt kökenli vatandaşların azınlık hukukuna tabii olmadığını ve aslı unsuru olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Kürt kökenli vatandaşlarım azınlık hukukuna tabi değildir. Bu ülkenin asli unsurudurlar."diye konuştu.

TRT Şeş'i Türkçe bilmeyen Kürt kökenli vatandaşlarım devletiyle iletişimini daha rahat kursunlar diye kurduklarını söyleyen Erdoğan, "Hedef saptırılmasın diye bu adımı attık. Ve Türk diyor ki Başbakan meydanlarda Kürtçe konuşuyor. Ben Kürtçe propaganda yapmıyorm. Kürtçe konuşmuyorum. O da bir başbakanın en doğal hakkıdır. Sadece 'TRT 6 hayırlı olsun' dedim"diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, kendisinin Devlet Bahçeli kadar milli değerlere sahip olduğuna işaret ederek, "Ama Tayyip Erdoğan kafatası milliyetçisi değildir, ölçüp biçenlerden değildir. Bu ülkenin 71 buçuk nüfusuna aynı mesafedededir."dedi.

samanyoluhaber

 



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,967 µs