En Sıcak Konular

Fırat: Kılıçdaroğlu'na dava açacağım

25 Şubat 2009 13:47 tsi
Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, kendisinin Gümrük Müsteşar Yardımcısı Hüsnü Güler ile hısım olduğuna yönelik iddiasına yanıt verdi.

Basın toplantısının ardından Kart ile konuştuğunu, ''iddiasını ispatlamaması'' halinde kendi bölgesinde miting yaparak akrabalarına şikayet edeceğini söylediğini anlatan TBMM'de basın toplantısı düzenleyen AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, ''Sayın Kart'ın ifadelerinde anlayamadığım bir şey var. Aslında iddia Gümrük Baş Kontrolörü hakkındadır. Hiçbir illiyet rabıtası kurmadan, Gümrük Müsteşar Yardımcısına atıfta bulunuyor ve yine hiçbir mantıklı illiyet rabıtası olmadığı halde benim o kişiyle hısımlık ilişkim olduğunu söylüyor. Bu hısımlık ilişkimin olduğunu kabul etsek dahi, bunun o yolsuzluk iddiasıyla ne gibi bir bağı olduğunu anlamak mümkün değil'' diye konuştu.

Kart'ı ''haysiyet celladı'' olarak ilan ettiğini ifade eden Fırat, Kart ile ilgili hukuki yollara başvuracağını, ancak bunun da yeterli olmayacağını, en kısa zamanda Konya'da Yeniceoba beldesine giderek miting yapacağını bildirdi. ''Ya bunu ispat edeceksiniz yoksa haysiyet celladısınız'' diyen Fırat, kendisinin Kart ile ''aşiretsel ilişkisi'' olduğunu hatırlattı.

"Kılıçdaroğlu hakkında dava açacağım"

Fırat, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı tartışmaya işaret ederek, tartışmanın, ''Türk medyasının gerçek durumunu bir tomografi cihazı gibi en ince ayrıntısına kadar ortaya çıkardığını'' söyledi.

Tartışmada, kendisine yöneltilen 3 suçlamayla ilgili belge sunduğunu, ancak o güne kadar dile getirilmeyen 4. suçlamanın da ifade edildiğini anlatan Fırat, o sırada afaki yanıt vermek yerine 10 yıl öncesiyle ilgili olayı araştırdığını, mahkemelerin konuyla ilgili takipsizlik kararı verdiğini belirtti. Fırat, mahkeme kararlarını basın mensuplarına dağıttı.

Basının konuya ilişkin tavrını da eleştiren Fırat, bugüne kadar siyasi nedenlerle yapılan tartışmaların mahkemelerde sonuçlandırılmasını doğru bulmadığını, konunun istifasına gerekçe olarak gösterilmesi ve iddiaların hala yargısız infaz şeklinde kendi üzerinden yürütülmesini önlemek amacıyla Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açacağını söyledi.

 

"Medyada silah olarak kullanılırsa..."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Fırat, ''Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy ile Doğan Yayın Başkan Yardımcısı Soner Gedik arasındaki konuşmaya ilişkin dinlemeyi nasıl değerlendirdiğinin'' sorulması üzerine, ''Medya, ticari menfaatlerin elde edilmesi ve zenginleşme için silah olarak kullanılırsa, bu konuşmalar yayınlanır. Doğru mu değil mi, nereden sızdığını bilmiyorum. Hukuka aykırı dinlemeler şiddetle cezalandırılmalı. Bunun suç olması bir gerçeği de gizlemiyor. Büyük bir medya holdinginin, Gelirler Genel Müdürü ile bu şekilde konuşması bir vatandaş olarak beni üzüyor. Ümit ediyorum ki bunlar ortadan kalkacak'' dedi.

Fırat, Kart hakkında da tazminat ve hakaret davası açacağını bildirerek, ''Atilla Bey de ikide bir şuna buna faydasız ve isnatsız suçlamalar yaparak, Sayın Genel Başkanının hafızasının bir köşesinde kalarak siyaseti devam ettirmenin doğru bir şey olmadığını, kendisinin de siyaset mezarlığının kimsesizler kısmında yer alacağını görecek'' görüşünü savundu.

Türkiye'de araştırmacı gazeteciliğinin giderek yok olduğuna dikkati çeken Fırat, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'nda yapılan değişikliklerle rant dağıtıldığı iddiaları çok sık gündeme getiriliyor. Ben gazeteci olsam o komisyona gözümü dikerdim, kimlerden oluşuyor, kararlara karşı idari mahkemelerine gidip iptal kararı aldırma için bir eylemde bulunmuşlar mı, bulunmuşlarsa belli süre sonra bundan vazgeçmişler mi, vazgeçmişlerse neyin karşılığında vazgeçtiklerinin cevabını arardım'' diye konuştu.

Fırat, bir soru üzerine da DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün dün grup toplantısında Kürtçe konuşmasını doğru bulmadığını, Kürt sorunuyla ilgili önemli gelişmelerin olduğunu belirterek, ''Bir bölgeye hitap ediyorsanız ve isnat ettikleriniz teker teker elinizden alındığında, böyle provokatif hareketlerde bulunursunuz. Bunlar fayda değil, zarar getirir ve müspet gelişmelerin duraklamasına neden olur ve bunun hesabını halkınız size sorar. Yasakların kaldırılması taraftarıyım'' görüşünü dile getirdi.

aa




Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,243 µs