En Sıcak Konular

Erdoğan kaza ile ilgili bizzat devrede

25 Şubat 2009 12:49 tsi
Başbakan Erdoğan, Amsterdam'daki uçak kazası ile ilgili bizzat devreye girdi ve Lahey Büyükelçisi'ne olay yerine gitme talimatı verdi. THY'de kriz merkezi oluşturuldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Amsterdam'da meydana gelen uçak kazasının ardından bizzat devreye girdiği ve Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selahattin Alpar'a olay yerine gitme talimatı verdiği öğrenildi.

Erdoğan'ın, kazadan yara almadan kurtarılan Mustafa Bahçecioğlu isimli yolcu ile telefonla görüştüğü ve geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi. Bahçecioğlu'nun, Başbakan Erdoğan'a, ''kazada ölü sayısının çok az olduğunu ve çok sayıda yaralı bulunduğu'' söylediği bildirildi.

DIŞİŞLERİ BAKANI BABACAN: ŞU ANA KADAR BİR PATLAMA, İNFİLAK OLMADIĞI, UÇAĞIN DÜZ BİR ARAZİYE İNİŞ YAPTIĞI YÖNÜNDE BİLGİLER GELİYOR

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Amsterdam'da iniş yaparken yere çakılan uçakta patlama olmadığını, uçağın düz bir araziye iniş yaptığı yönünde bilgiler geldiğini bildirdi.

Çırağan Sarayı'nda düzenlenen DEİK yemeğine gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Babacan, Hollanda'nın Amsterdam kentine iniş yaparken çakılan THY uçağı ile ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

''Biz de sizler gibi haberi biraz önce aldık. Şu anda ilgili bütün birimlerimiz konunun üzerinde, Ulaştırma Bakanlığımız, THY başta olmak üzere, aynı zamanda Hollanda'daki büyükelçiliğimizden Rotherdam başkonsolosluğumuzdan bir heyeti hemen olay mahalline yolladık. Şu ana kadar gelen bilgilerden herhangi bir patlama, infilak olmadığı, uçağın düz bir araziye iniş yaptığı yönünde bilgiler geliyor. Ama bu bilgilerin hiçbirisi resmi değil, kesin bilgiler değil. Umarız ki en az zararla en az sıkıntıyla bunu atlatırız. Hem Hollanda, hem bizim makamlarımız olay yerinde çalışıyor.''

THY GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

İstanbul-Amsterdam seferini yapan ''Tekirdağ'' adlı yolcu uçağının düşmesi üzerine Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğü'nde kriz merkezi oluşturuldu.

Alınan bilgiye göre, Boeing 737-800 tipi ''Tekirdağ'' adlı uçağın Schiphol havaalanına inişi sırasında yere çakılması, THY Genel Müdürlüğünde hareketli dakikalara neden oldu.

Şirket bünyesinde kriz merkezi oluşturulurken, THY yetkililerinden oluşan bir heyet de Hollanda'ya hareket etti.

Uçağın kaptan pilotunun Hasan Tahsin Arısan olduğu belirtildi. 

Bu arada, THY Genel Müdürlüğünden kazaya ilişkin bir açıklama yapılması bekleniyor.

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Türk Hava Yollarının İstanbul-Amsterdam seferini yaparken  Amsterdam kentindeki Schiphol havaalanına inişte düşen uçağı ile ilgili Sivil Havacılık Genel Mürdürlüğünde kriz masası oluşturuldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılıktan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile bütün daire başkanları kriz merkezinde toplandı.

aa



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,808 µs