En Sıcak Konular

GATA'da itibar kaybı devam ediyor

25 Şubat 2009 10:15 tsi
GATA'nın, vatanî görevini yaparken menenjit hastalığına yakalanan bir askeri kabul etmediği ortaya çıktı.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli paşaların tahliyeleriyle gündeme gelen GATA'nın, vatanî görevini yaparken menenjit hastalığına yakalanan bir askeri kabul etmediği iddia edildi.

Hastane hastane dolaşarak oğullarını tedavi ettirmeye çalışan baba İsmail Uylaş, Mardin İl Jandarma Merkez Karakol Komutanlığı'na dava açmaya hazırlanıyor.

Samsunlu Erdal Uylaş (23), askerlik görevi için 2006 yılının Kasım ayında Bilecik Merkez Jardarma Komutanlığı'na teslim oldu. Usta birliği Mardin Jardarma Merkez Komutanlığı'na sevk edildi. Ailesinin verdiği bilgiye göre 4 ay sonra nöbet sırasında rahatsızlanarak revire götürüldü. Burada 1 hafta tedavi edildi.

Temmuz 2007'de Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan ailesinin yanına izne gönderildi. Kısa bir süre sonra komaya girdi. Samsun Askerî Hastanesi'ne kaldırılan Uylaş, "Yapılacak bir şey yok." denilerek, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanenin intaniye servisinde 'Tüberküloz Menenjit Sekeli' tanısı konuldu. 1 ay yatılı tedavi gördükten sonra Ankara Gülhane Askerî Tıp Akademisi TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığı İntaniye Kliniği'ne gönderildi.

GATA'da fizikî açıdan genel durumun orta, bilincinin açık, yutmanın fonksiyonel olduğu ve kısa cümleler kurabildiği görülen Uylaş, 6 ay klinikte tedavi gördükten sonra Bilkent Üniversitesi Fizik Tedavi Merkezi'ne sevk edildi. Burada rehabilitasyon programı gören genç adam, 4 ay hava değişimi önerilerek taburcu edildi. Rahatsızlığı dolayısıyla 19 Kasım 2008'de çürüğe çıkarıldı.

Evinde ilaç tedavisi görürken tekrar komaya girdi. Ambulansla ikinci kez Gülhane'ye kaldırıldı. Ancak iddiaya göre kurumun intaniye hekimleri, "Tedaviniz bitti, yapılacak bir şey yok." diyerek hastayı kabul etmedi. Bunun üzerine aile, oğullarını Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'ne getirdi.

Hastanenin plastik cerrahi servisinde tedavi altına alınan asker, şimdi ne konuşabiliyor ne oturabiliyor ne de yürüyebiliyor. İnşaatlarda işçi olarak çalışan baba İsmail Uylaş, Mardin İl Jandarma Merkez Karakol Komutanlığı'na dava açacağını söylüyor.

zaman



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,174 µs