Ergenekon-Türk Metal ilişkisini anlatan sendikacı zor durumda! | " /> Ergenekon-Türk Metal ilişkisini anlatan sendikacı zor durumda! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon-Türk Metal ilişkisini anlatan sendikacı zor durumda!

25 Şubat 2009 09:34 tsi
Ergenekon-Türk Metal ilişkisini anlatan sendikacı zor durumda! Ergenekon terör örgütü ile Türk Metal-İş Sendikası'nın bağlantılarını deşifre eden eski sendika yöneticisi Mahmut Taşdemir'in kendisi de ailesi de perişan.

Can güvenliğinden endişe eden Taşdemir, Ramazan Bayramı'ndan bu yana eve uğramıyor.  
 
 
İki oğlu işten atıldı. Maddî olarak zora giren ailenin evine haciz geldi. Son olarak Taşdemir'in damadı Yıldırım Serdar Uysal'ın da işine son verildi. İddiaya göre, bir fabrikada sözleşmeli memur olarak çalışan Uysal'a, "Emir büyük yerden geldi" denildi. Kırıkkale'den arayan bir akrabaları, 'tek tek tüm aile fertlerinin nerede çalıştığının araştırıldığını' söylemiş. Mahmut Taşdemir ise yardım bekliyor: "Bu tür mücadelelerin içine giren insanlara sahip çıkılmalı."

Mahmut Taşdemir, Türk-Metal Sendikası'nın eski genel başkan yardımcısı. Ergenekon soruşturmasında tutuklanan sendikanın genel başkanı Mustafa Özbek'i en yakın tanıyanlardan. 1990-2005 yılları arasında şahit olduklarını 'Türk Metal ve Mustafa Özbek Gerçeği' adını verdiği günlüğünde topladı. Ergenekon savcılarının isteği doğrultusunda İzmit Terörle Mücadele Şubesi'ne 11 sayfalık ifade verdi. Ondan sonra Taşdemir ailesi için hiçbir şey eskisi gibi olmadı. İddiaya göre Taşdemir, 2006 yılı Temmuz-Ağustos aylarında iki kez darp edildi. İlkinde Pendik vapur iskelesinde, ikincisi de Gebze'de. Konuşmak için sendikanın Gebze şubesine çağrılan Taşdemir, bina önünde bir arabaya bindirilerek ıssız bir yerde öldüresiye dövüldü. Hastanelik olan eski sendikacının kol ve bacağına platin takıldı. Oğulları, "Biz bundan Mayıs 2007'de haberdar olduk. Eve gelmişti. Bize bazı şeyleri anlattı. Sürekli tehdit edildiğini anlatarak yardım istedi. Fakat sonra bizim başımıza bir şey gelmesinden endişe ederek evden uzaklaştı." diyor. Baba Taşdemir, geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı'ndan sonra tamamen kaybolmuş. Sadece arada telefon açıp, "Beni merak etmeyin, iyiyim." diyormuş.

Türk Metal Sendikası'nın olduğu yerde sana iş yok!

Mahmut Taşdemir çiftinin üçü erkek, ikisi kız olmak üzere 5 çocuğu var. Büyük oğulları Halil İbrahim (45), emekliliğine bir yıl kala 17 Aralık 2008 tarihinde işten atılmış. Fabrika yetkilileri, ekonomik krizi gerekçe göstermiş. Ancak o, ipotekler yüzünden bankaların sık sık fabrikayı aramasının bunda etkili olduğunu düşünüyor. Küçük kardeşi Özgür (32) de eylül ayından beri işsiz. Onun çalıştığı fabrika da sözleşme süresi dolmamasına rağmen tek taraflı fesih yapmış. İşten çıkarılmadan önce, son Ergenekon dalgasında gözaltına alınan Türk-Metal Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce'nin kendisini takip ettirdiğini öne sürüyor. Bir sendika yetkilisinin kendisine, "Türk Metal her yerde aktif. Bu sendikanın olduğu hiçbir yerde işe almazlar seni." dediğini de iddia ediyor.

Emir büyük yerden!

Diğer kardeşleri Abdullah ise devlet memuru. Son olarak enişteleri Uysal'ın işten çıkarılması, ailenin sabrını taşırmış. Bir otomotiv şirketinde sözleşmeli memur olarak çalışan Uysal'a, "Sen memnun olduğumuz biriydin ama emir büyük yerden geldi." denilerek sözleşmesi tek taraflı feshedilmiş.

Oğul Halil İbrahim Taşdemir, babasının son dönemde JİTEM'den bahsettiğine şahit olduğunu aktarıyor: "Son günlerde bazı şeyler anlatmaya başlamıştı. Derin devletten, JİTEM'den bahsediyordu. Sendikanın bunlarla bağlantısını anlatıyordu. Bize de Özbek'in makam odasında kendisine, "Senin kanını içeceğim." diye bağırdığını anlattı."

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında 22 Ocak 2009'da düzenlenen operasyonda Türk Metal İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in de aralarında bulunduğu 10'u özel harekât polisi, 8'i muvazzaf subay 26 kişi gözaltına alınmıştı. Ergenekon'un finansörlerinden biri olmakla suçlanan Mustafa Özbek, 25 Ocak'ta gerçekleştirilen mahkeme sorgusunun ardından 'Ergenekon terör örgütüne üyelik ve amaçları doğrultusunda faaliyette bulunmak' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Eşi: Aylar sonra televizyonda gördüm, perişandı

Oğulları Halil İbrahim ve Özgür, can güvenliğinden endişe ettiği için babalarının gizlendiğini söylüyor. Anne Mahi Taşdemir (62) ise eşinden aylarca haber alamadıklarını anlatıyor. Mahi Taşdemir, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında haber bültenine çıkan eşini izlerken ağladığını söyüyor. Aylar sonra ilk kez televizyonda gördüğü kocasını tanıyamadığını ifade ediyor: "Tanınmayacak haldeydi. Sigara bile içmezdi, giyim kuşamına dikkat ederdi, bakımlıydı. Şimdi artık çökmüş."
 
zaman



Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,109 µs