Kenya kahramanı sahte çıktı! | " /> Kenya kahramanı sahte çıktı! | "/>

En Sıcak Konular

Kenya kahramanı sahte çıktı!

25 Şubat 2009 08:36 tsi
Kenya kahramanı
 sahte çıktı! Ergenekon sanıklarının 10. dalgada tutuklanarak cezaevine konan emekli Albay Levent Göktaş için “Öcalan'ı Kenya'dan getiren efsane albaya terörist muamelesi yapılıyor” eleştirileri boş çıktı.

Ergenekon tutuklusu emekli Albay Levent Göktaş'ın 16 Şubat 1999'da teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı Kenya'da teslim alarak Türkiye'ye getiren ekibin içinde olduğu iddiası boş çıktı. Öcalan'ı özel uçakla Kenya'dan getiren 4 kişilik ekibin içinde MİT'te görev yapan emekli Albay A. oluştuğu anlaşıldı.

ÖCALAN'A 'HOŞ GELDİN' DİYEN ALBAY A.

Ergenekon sanıklarının 10. dalgada tutuklanarak cezaevine konan emekli Albay Levent Göktaş için “Öcalan'ı Kenya'dan getiren efsane albaya terörist muamelesi yapılıyor” eleştirileri boş çıktı. Öcalan'ı özel uçakla Kenya'da teslim alarak Türkiye'ye getiren ekibin MİT elemanlarından oluştuğu, içinde subay olmadığı öğrenildi. Öcalan'ı getiren ekibin başında iddia edildiği gibi Göktaş değil, Özel Kuvvetler'den emekli olduktan sonra MİT'te görev yapan Albay A. olduğu öğrenildi. Albay A.'nın 4 kişilik MİT ekibi ile Öcalan'ı Türkiye'ye getirdiği belirtildi. Uçak Türkiye'ye inince Öcalan'a 'Memlekete hoş geldin'diyen görevlinin de emekli Albay A. olduğu belirtildi. Güvenliği nedeni ile hiç ortaya çıkmayan ve konuşmayan Albay A.'nın, Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin ardından, bir süre daha MİT'te görev yaptıktan sonra ayrıldığı ifade edildi. Göktaş'ın ise o tarihlerde başka bir yerde görevde olduğu belirlendi.

KAHRAMAN MANÜPİLASYONU

Ergenekon davasının duruşmalarında sanıkların Albay Levent Göktaş'ı bir kahraman gibi göstererek soruşturmaya gölge düşürmeyi amaçladığı ileri sürüldü. Ergenekon soruşturmasına karşı olanlar da TSK'ya hizmet eden kahramanların terörist gibi gösterilmeye çalışıldığını söylerek, Göktaş'ı, Öcalan'ı Türkiye'ye getiren kişi olarak tanıtmaları dikkat çekmişti. Göktaş'ın Öcalan'ı Türkiye'ye getiren ekibin başında olduğu iddiaları üzerine Uğur Dündar, Arena Programı'nda özel bir program yapmıştı. Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan emekli Albay Levent Göktaş'a, 58. Hükümet döneminde, MİT Müsteşar Yardımcılığı teklif edildiği iddiaları da ortaya atılmıştı.

yenişafak



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,371 µs