En Sıcak Konular

Doğramacı'ya Mısır'dan Madalya

24 Şubat 2009 23:04 tsi
Bilkent Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı'ya, eğitime yaptığı katkılardan dolayı "Mısır Millet Meclisi Madalyası" takdim edildi.

Mısır'ın Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenen törene, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Alaa El Hadidi, Mısır'ın eski Eğitim Bakanı Hüseyin Kamil Bahattin, İhsan Doğramacı'nın eşi Ayser Doğramacı, Bilkent Üniversitesi Rektörü ve İhsan Doğramacı'nın oğlu Prof. Dr. Ali Doğramacı, Bilkent Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı ve eski Kültür Bakanı Talat Halman ile çok sayıda davetli katıldı.

Bir yüzünde İhsan Doğramacı'nın isminin yazılı olduğu, diğer tarafında ise Mısır Millet Meclisinin simgesinin bulunduğu altın madalyayı, Prof. Dr. İhsan Doğramacı'ya takdim eden Mısır'ın Ankara Büyükelçisi El Hadidi, törende yaptığı konuşmada, Doğramacı'nın birçok alanda çok sayıda katkısının olduğunu belirtti.

"İhsan Doğramacı, uluslararası, dünya çapında bir kişiliktir, bilim ve eğitimin elçisidir" diyen Mısır Büyükelçisi, Doğramacı'nın eserlerinin dünyanın dört bir yanına yayıldığını kaydetti. Doğramacı'nın eğitim ve sağlık alanlarındaki katkılarından da bahseden El Hadidi, İhsan Doğramacı'nın kendisine önerilen makamlardan her zaman uzak durduğunu, daima bilim ve eğitime yöneldiğini vurguladı.

Eski Cumhurbaşkanlarından merhum Turgut Özal'ın Doğramacı'ya Dışişleri Bakanlığı görevini teklif ettiğini anımsatan Mısır Büyükelçisi, "Doğramacı Dışişleri Bakanı olsaydı, bölgemizin yüzü değişir miydi? Farklılıklar olur muydu? Bundan şüphe duymuyorum. Doğramacı hangi makama yönelseydi, o alanda mutlaka büyük değişiklikler olurdu" diye konuştu.

Prof. Dr. İhsan Doğramacı da, Mısırlıları düzenlenen uluslararası toplantılarda hep kendine en yakın millet olarak hissettiğini kaydederek, Türkiye ile Mısır arasında her zaman kardeşlik bağları ve işbirliği olduğunu belirtti.

"Aziz Mısır halkı tarafından verilmiş bu madalya ve gösterilen ilgi için çok teşekkür ediyorum" diyen Doğramacı, çocuklar ve gençler için eğitim ve sağlık hizmetlerinin sağlanması konusunda her zaman var gücüyle çalıştığını vurguladı. Doğramacı, Türkiye ile Mısır arasında eğitim ve sağlık alanlarındaki bilgi teatisinin sürmesi konusundaki ümidini de dile getirdi.

Madalyayı takdim etmek ve törene katılmak için Mısır'dan gelen eski Eğitim Bakanı Hüseyin Kamil Bahattin de, Doğramacı'nın eğitim ve sağlık alanlarına yaptığı katkılardan söz etti ve Doğramacı'ya üstlendiği görevler ve Türkiye ile Mısır arasında eğitim alanında yaptığı katkılardan dolayı madalyanın layık görüldüğünü ifade etti.



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,431 µs