En Sıcak Konular

Bakan Şahin: Kastımı aştıysam...

24 Şubat 2009 21:50 tsi
Başka partilerin belediye başkanlarının Ankara'da iş yaptırmalarının zor olduğunu ima eden konuşması Bakan Şahin'e geri adım attırdı...

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, hafta sonunda Antalya'da yaptığı konuşmalarla ilgili olarak, "Amacım, (illa bizim partili belediyelere oy verin, bizim partili olmayan belediyelere oy verirseniz, biz onlara yardım etmeyiz) anlamına gelen bir düşünceyle o cümleyi söylemiş değilim. Bu anlama gelen bir ifade kullanmışsam, yanlıştır, maksadı aşan bir ifadedir" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde Hükümet adına konuşan Şahin, düzenlemeye olumlu baktıklarını söyledi. Teklif üzerinde konuşan muhalefet milletvekillerinin hafta sonu Antalya'da seçim çalışmaları sırasındaki bazı konuşmalarını eleştirdiğini belirten Şahin, bunları anlayışla karşıladığını vurguladı.

Şahin, şöyle konuştu:

"Orada yaptığım konuşmalarda genel olarak vermek istediğim mesaj şuydu; bir yerel yönetimin, bir belediyenin, bir belediye başkanın, başka belediyelerin veya merkezi yönetimin yardımı olmadan çözemeyeceği bir takım sorunları vardır. O nedenle belediye başkanı olarak seçeceğiniz arkadaşın, diğer belediyelerle, diğer kuruluşlarla diyaloğu devam ettirecek, onların da yardımını alabilecek, onlarla birlikte çalışabilecek kapasitede arkadaşlar olması gerektiğini ifade ettim. Bunu söylerken, şu partiden, bu partiden ayrımı yapmadım. Ama Gazipaşa'da 'Eğer seçeceğiniz belediye başkanı bizim partiden olursa memnun olurum' anlamına gelen bir ifade kullandım."

Maksadını aşan ifadeler

Şahin, siyasetçi olarak değişik yerlerde konuşmalar yaptıklarını, buralarda daha önceden metne bağlı kalarak konuşmadıklarına işaret ederek, "Zaman zaman maksadınızı aşan ifadeler de ağzınızdan çıkabiliyor. Onu da kabul ediyorum. Ancak amacım, (illa bizim partili belediyelere oy verin, bizim partili olmayan belediyelere oy verirseniz, biz bunlara yardım etmeyiz) anlamına gelen bir düşünceyle o cümleyi söylemiş değilim. Bu yanlış olur" diye konuştu.

Muhalefet milletvekillerinin kendisine tepki göstermesi üzerine Şahin, "Bu anlama gelen bir ifade kullanmışsam, o ifade yanlıştır, maksadı aşan bir ifadedir " dedi.

Kendisinin "Başka partili belediyelere yardım etmeyelim, onların hizmetlerine mani olalım" gibi bir düşüncesinin asla olmadığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Tabii, irticalen konuşuyoruz. Kalabalık karşısında maksadımı aşan bazı ifadeler olmuşsa...Kamuoyu ve seçmeni tehdit eden, şantaj anlamına gelen değerlendirmeleriniz oldu...Kim ne söylerse söylesin, şantaj, tehdit, bunlar; milletimiz tarafından asla ciddiye alınmaz. Hatta bunlar ters teper. Ben bunu biliyorum. Yani, milleti tehdit edeceksiniz, şantaj yapacaksınız, bunun size bir siyasi avantajı olmaz. Ben bu konuşmaları yaptım, basına da yansıdı. İnkar etmiyorum."

Şahin, "İlla muhalefet belediyeleri seçilirse, biz Hükümet olarak onlara yardımcı olmayız' anlamına gelen bir cümleyi kullanmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Böyle bir niyetle o konuşmaları yapmadım. O heyecan anında ağzımdan çıkan bir-iki kelime, bu anlama gelecek yorumlara müsaitse maksadımı aşmış ifadeler olduğunu tekrar ediyorum.

Bazı yöreler var ki özel projelerle Ankara'ya, Hükümete, bakanlıklara gelirler, yardım alabilirlerse, bu beceriyi gösteren belediye başkanlarımız da daha fazla hizmet ederler. Ben de seçmenlere dedim ki; Size daha fazla hizmeti kim getirecekse ona oy verin. Bunu söylerken bir ayrım yapmadım. Ancak, (Bizim partimizden olanları tercih ederseniz memnun olurum) anlamına gelen şeyler söyledim. Lütfen, bir siyasi partinin mensubu olarak yerel seçimlere giderken, bunu söylememi de yadırgamayın. Ne diyeceğim ki?" dedi.

Deniz Feneri

Şahin, Deniz Feneri e. V dava dosyasının 3 kez Almanya'dan istenmesine rağmen bu sabah ellerine ulaştığını hatırlatarak, vakit kaybetmeden Ankara Cumhuriyet Savcılığına gönderdiklerini kaydetti. Ankara Cumhuriyet Savcılığının 3 klasörden oluşan dosyanın tercümesini yaptığını, bunun yakın zamanda biteceğini anlatan Şahin, "Bağımsız yargı organları bizden talimat alarak bu çalışmaları yapmıyor. Ben onlara talimat veremem. Yargı bağımsızdır ve tarafsızdır. Biz sadece o dosyanın getirilmesine bakanlık olarak aracılık yaptık" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un kendisine laf atması üzerine Şahin, "Almanya bunu geç göndermişse ne yapayım? 3 defa istemişim, takip etmişim, ne yapmamız lazım? Söyleyin, 'Şunu yapmadınız da o nedenle dosya geç geldi' diyebileceğiniz bir şey var mı?" karşılığını verdi.

Anadol'un "Ergenekon'da ne yapıldıysa burada da o olmalı" demesi üzerine Şahin, "Ergenekon bizim davamız değil, bağımsız yargının bir davasıdır, bir faaliyetidir. Lütfen, bakın, bağımsız yargı organlarına talimat verme yetkisi hiç kimsenin değil, benim de değil."dedi. 



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,577 µs