En Sıcak Konular

'DTP kapatılacak'

24 Şubat 2009 20:21 tsi
DTP lideri Türk, Meclis'te Kürtçe konuştu ortalık karıştı. MHP'li vekiller Türk'ün sorumsuzluğu için Erdoğan'ı eleştirirken, AK Parti kanadının hukukçu kurmayları DTP'nin kapatılacağından emin!

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, DTP’nin Meclis Grup toplantısında yapılan Kürtçe konuşmayla ilgili olarak, DTP hakkında Anayasa Mahkemesi’nde devam eden bir kapatma davası olduğunu hatırlatarak, TBMM çatısı altında yapılan Kürtçe konuşmanın kapatma gerekçesi sayılabileceğini söyledi.

Kuzu, “ Belki de bunlar kapatılmak istiyor. Bir çok defa söyledim ben hiç bir zaman kapatılma davası taraftarı olamadım. Dava açılmadan önce de ‘gel beni kapat ne duruyorsun’ anlayışı içerisindelerdi. Siyaseten alamadıkları tabloyu her halde; Avrupa’ya şikayet ederek almaya çalışıyorlar" dedi.

Kuzu, Meclis’te gazetecilerin, “Meclis’te Kürtçe konuşma" ile ilgili sorularını yanıtladı. Kürtçe yapılan konuşma ile ilgili ortada anayasal bir suçun olmadığını, ancak bir suçun işlendiğini de savunan Kuzu, “Anayasa’nın değiştirilemez maddeleri çok açık. Nedir bu Resmi dil Türkçedir. Resmi dil Türkçe demek; resmi yerlerde yapılan konuşmalar; Türkçe yapılmak zorundadır. Bunun bir yaptırımı var mı? Bu da iki yerde gösteriliyor. Bir tanesi Siyasi Partiler Kanunu’nun 81. maddesi, öteki Seçimlerin Temel Hüküm Yasası’nın 58. maddesiyle hareketle; TCK’da 6 ayla başlayan ceza... Ama mesele bu değil. Mesele burada ceza boyutu değil" dedi.

DTP’nin, Meclis’te Kürtçe yaptığı konuşmayla bölge halkına cesaret mesajı vermeye çalıştıkları görüşünü savunan Kuzu, TBMM’de DTP’lilere ait dokunulmazlık dosyalarının sayısına dikkat çekti.

internethaber



Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,710 µs