satılıyor! | " /> satılıyor! | "/>

En Sıcak Konular

Güney Osetya ve Abhazya satılıyor!

24 Şubat 2009 19:40 tsi
Güney Osetya ve Abhazya satılıyor! Belarus'un Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya ve Abhazya'yı tanımayı Batı ile pazarlıkta koz olarak kullandığı öne sürüldü.

Rusya'nın önde gelen haber portallarından ''gazeta.ru'', Belarus'un Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya ve Abhazya'yı tanımayı Batı ile pazarlıkta koz olarak kullandığını öne sürdü.

''Belarus, Güney Osetya ve Abhazya'yı satıyor'' başlığıyla yayımlanan haberde, Belarus ile Batılı ülkeler arasında yakınlaşmanın son dönemde hızla ilerlediği belirtildi ve AB'nin bu ülkeyi ''Doğu Ortaklığı'' blokuna dahil ettiği hatırlatıldı.

ABD'nin yeni yönetiminin de Minsk ile ilişkilerde olumlu sinyal verdiği belirtilen haberde, ''Doğu Ortaklığı blokuna, Belarus'un yanı sıra Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Ukrayna da dahil edildi. Bu Doğu Ortaklığının değişik programlarına davet edilen Rusya ve Türkiye ise yukarıda ifade edilen ülkelerle aynı statüye sahip olamayacaklar'' denildi.

Batı ile pazarlıklar yapan Minsk yönetiminin Gürcistan'dan bağımsızlıklarını ilan eden iki cumhuriyeti tanıma konusunu koz olarak kullandığı görüşünün dile getirildiği haberde, Belarus'un ''Doğu Ortaklığı''na daha önce de dahil edilmesinin görüşüldüğü, ancak Batının Minsk'ten demokratik reformlar konusunda adım atmasını beklemesi yüzünden geciktiği ifade edildi.

''Gazeta.ru''nun haberinde daha sonra şunlar kaydedildi:

''Geçtiğimiz gün Minsk'in Batıyla yakınlaşmasına yardımcı olan yeni bir gelişme daha yaşandı. AB dönem başkanı Çek Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı Karel Schwarzenberg, yaptığı açıklamada, Belarus'un Güney Osetya ve Abhazya'yı tanıma planlarından vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Schwarzenberg, Minsk'in Moskova'nın isteği doğrultusunda bu cumhuriyetleri tanıma kararı alması halinde Belarus'un Doğu Ortaklığına üyeliği konusunda soru işaretlerinin ortaya çıkabileceğini söyledi. Şu anda ekonomik krizle mücadele eden Belarus, Moskova'dan uzaklaşması halinde Batılı yeni ortaklarından maddi yardım da alabilir. Doğu Ortaklığı çerçevesinde AB eski SSCB ülkelerine 2012 yılına kadar 350 milyon Avro yardım yapmayı planlamakta.''



Bu haber 1,014 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,719 µs