En Sıcak Konular

Kemal Karataş'tan YSK'ya itiraz

24 Şubat 2009 18:53 tsi
İzmir İl Seçim Kurulu'nun adaylığını iptal ettiği CHP Konak Belediye Başkan adayı Kemal Karataş, son şansını kullanmak için Ankara'ya giderek Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise son iki seçimde adayların son gün kesinleşmesi nedeniyle “Konak'ın kaderi bu. CHP Genel Merkezi en kısa sürede yeni adayı belirlemeli ki seçim çalışmaları başlasın” dedi.

CHP Konak Belediye Başkan adayı Kemal Karataş, Konak 1'inci İlçe Seçim Kurulu'nun adaylığını iptal kararını, İl Seçim Kurulu'nun da onaylamasından sonra soluğu Ankara'da aldı. Karataş, CHP Genel Merkezi avukatlarına da danışarak Yüksek Seçim Kurulu'na adaylığının iptali için itiraz etti. İl ve İlçe Seçim Kurulu, Seçim Kanunu'na göre 1 Aralık 2009 tarihinde İl Başkanlığı'ndan istifa etmiş olması gereken Karataş'ın, 2 Aralık'ta ilçe başkanlıklarına imzalı iki ayrı yazı göndermesi ve Aralık ayı içinde üç kez parti hesabından para çekerek İl Başkanlığı faaliyetlerini devam ettirmesi gerekçesiyle adaylığını düşürmüştü. Karataş ise 28 Kasım 2008 tarihli istifasının belgesiyle, CHP Genel Merkezi'nin yasal süresinde istifa ettiği ancak belli konularda karar alması için görevlendirildiğinin yeraldığı açıklama yazısını da İl Seçim Kurulu'na vermesine karşın kararın değişmesini sağlayamadı. Son şansını da YSK'da denedi. YSK'nin kararda tam hukuksuzluk durumunda değerlendirme yaptığı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İl Seçim Kurulu'nun Karataş'la ilgili kararını, “Maalesef İl Seçim Kurulu böyle bir karar verdi” sözleriyle değerlendirdi. Kocaoğlu, “Bundan sonraki aşama Genel Merkez ve MYK'nın yeni adayı belirlemesi olacak. Eğer bizim düşüncemize başvururlarsa Genel Merkez ve MYK'ya bilgi aktarımı yaparım. Bu durum seçim çalışmalarını olumsuz etkilemez. Konak'ta CHP seçimi büyük ara farkla kazanacaktır. Belirlenecek arkadaşla çalışmaları sürdüreceğiz. Bir an evvel belirlenmesi ve seçim çalışmalarının başlaması gerekmekte” dedi.

KONAK'IN KADERİ BU

Kocaoğlu, Karataş'ın YSK'ya başvurusuyla ilgili olarak, “Eğer böyle bir prosedür varsa hakkıdır” derken, seçim takviminin daraldığını, cuma gününe kadar adayın belirlenmesi gerektiğini söyledi. 2004 Yerel seçimlerinde CHP Konak Belediye Başkan adayı gösterilen Dilara Sürgü Ersözlü'nün çekilmesinden sonra son gün Muzaffer Tunçağ'ın aday gösterilmesini ima eden Kocaoğlu, “Konak'ın kaderi bu” dedi. CHP İl Başkanı Rifat Nalbantoğlu ise, YSK'nın kararını bekleyeceklerini, Karataş'ın adaylığının iptali kesinleşirse yeni adayla ilgili acil bir çalışma yapacaklarını söyledi.



Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,341 µs