En Sıcak Konular

Vatan yalanlarına devam ediyor

24 Şubat 2009 17:15 tsi
Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman avukatı aracılığıyla Vatan gazetesine cevap verdi. Karaman, Vatan'ın linç kampanyası yürüttüğününü belirtti.

Almanya'da görülen Deniz Feneri e.V davasıyla ilgili haberlerinde Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ı hedef alan Vatan'a yalanlama geldi. Karaman, Avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, haberlerin 'karalama ve linç amacı' taşıdığını belirtti.

Gazetenin delliler kararıyor iddialarına cevap veren Karaman, yapılan haberlerle Vatan'ın verdiği peşin hükmün tescil ettirilmeye çalışıldığını ifade etti. Açıklamada Vatan gazetesinin basın özgürlüğü kavramını kirlettiğini kaydeden Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı, hukuk devletinin buna izin vermeyeceğini belirtti.

Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman adına yapılan açıklama:

VATAN GAZETESİ’NİN YALANLARINA CEVAP

24 Şubat 2009 tarihli VATAN gazetesinin birinci ve on beşinci sayfalarında  “Dosya geldi ama delil kaldı mı? “ başlıklı haber gerçek dışıdır ve doğrudan karalama ve linç amacı taşımaktadır.

Söz konusu haberiniz bu konuda yaptığınız diğer haberleriniz gibi müvekkil Zekeriya Karaman’a yönelik karalama ve linç kampanyasının bir parçasıdır. Bu gerçek dışı iddialar her gün tekrarlanırken belli bir kurgu içinde müvekkil, yanıltıcı, küçültücü, aşağılayıcı ve kesin yargı içeren ifadelerle suçlanarak, yolsuzlukların içindeki suçlu kişi gibi gösterilmektedir.

Gazeteciliğin en temel meslek kuralı ve etiği ile bağdaşmayan aynı zamanda iftira boyutunda, düşünsel değerden yoksun haberlerinizi, doğrudan kamuoyunun düşmanlığını ve nefretini müvekkilin üzerine  çekici bir kast ile yapmaktasınız. En vahimi ise okuyucunuzu yanlış bilgilendirmekte, haber verme hakkını kötüye kullanmaktasınız.

Defalarca açıkladığımız gibi  gerçekler aşağıdaki gibidir:

1-Delilleri karartma iddianız Zekeriya Karaman için büyük bir iftiradır ve yargı sürecini doğrudan etkilemeye yöneliktir. Gazetenizin verdiği peşin hükmün tescilini istemektesiniz. Bunun bir suç olduğunu hatırlatırız. Yargı süreci başlamıştır. Bundan sonra gerekli kararı yargı verecektir. Yargı sürecine saygı göstermenizi diliyoruz.
2-Mehmet Gürhan Haliç Denizcilik Ltd. Şti’ndeki %6’lık hissesini mevcut ortaklardan birine devretmiştir.
3-Kanal 7’nin hisseleri aynı ortaklar üzerinde devam etmektedir. RTÜK kayıtları internet web sitesinde herkesin incelemesine açıktır.
4-Haberinizde bahsi geçen geminin banka kredisi ile alındığı banka kayıtlarıyla sabittir. Gemi, 1,5 yıl önce bir Yunan gemicilik şirketine satılmıştır.
5-Tüm ticari faaliyetler yasal bir çerçevede ve açık olarak yürütülmüştür. Müvekkil hiçbir  kuruluş ve kişi ile ‘karanlık’ veya ‘karmaşık’ ilişki içinde değildir. Kanal 7 Televizyonu hissedarı ve yöneticisi olmanın bir illegalite, haksız kazanım ve yolsuzluk gibi yansıtılması kabul edilemez.  Türkiye’deki diğer medya kuruluşları sahipleri gibi farklı sektörlerde iş yapması yasal ve en doğal hakkıdır.

Cevap hakkı dahi tanımadan yapılan yayın, kişilik haklarına ve hukuka aykırı olduğu gibi temel habercilik ilkeleriyle bağdaşır bir yönü de bulunmamaktadır. Siyasi ve kişisel çıkarlar gözetilerek, habercilik dışındaki niyetlerle yargısız infaz yapmakta, hukuk devletinin vazgeçilmez temel hak ve özgürlüklerinden biri olan basın özgürlüğü kavramını kirletmektesiniz. Hukuk devletinde buna izin verilemez. Yargı önünde müvekkilin haklarının aranacağının, bu iftira ve karalama kampanyasının sorumlularının yargı önünde hesap vereceklerinin bilinmesini isteriz. Saygılarımızla.
       
Zekeriya Karaman vekili
        Av. Yusuf Atalay 

 



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,814 µs