suikastinde Ergenekon parmağı! | " /> suikastinde Ergenekon parmağı! | "/>

En Sıcak Konular

Komutan suikastinde Ergenekon parmağı!

24 Şubat 2009 13:37 tsi
Komutan suikastinde Ergenekon parmağı! Azeri Hava Kuvvetleri Komutanı Rzayev cinayetinde Aliyev’e suikast girişimine adı karışanlara rastlandı. O isimler Ergenekonla nasıl bağlantılı?

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü’de evinin önünde öldürülen Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Rail Rzayev’e düzenlenen suikastı araştırmak için üst düzey terör uzmanı üç kişilik Türk ekibi bu ülkeye gitti. Türk ekibinin, saldırının arkasındaki Ergenekon terör örgütü ve Ergenekon sanığı Veli Küçük’ün bağlantılarını mercek altına aldığı öğrenildi. Türk polis ekibi, Ergenekon sanıklarının buradaki faliyetlerinin yanı sıra Ergenekon’un Azerbeycan bağlantısını özellikle şirketler ve para transferleri üzerinden takip ettiği kaydedildi.

ALİYEV SUİKASTI İZLERİ

11 Şubat 2009 günü öldürülen Rzayev’in katil zanlısı olarak Ermeni gizli servisi ve Rus mafyasından şüphelenildi. Hatta kadın meselesi bile olabileceği öne sürüldü. Ancak suikastte daha önce Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev’e suikast planında adı geçenlerin izine rastlanması, suikastte ETÖ’nün Azerbeycan uzantılarının mercek altına alınmasına neden oldu. Azerbaycan tarihinde bu zamana kadar hiçbir suikast yaşanmamıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nda görevli 3 üst düzey polis şefi Bakü’ye görevlendirildi. 3 polis, Azerbaycan İstihbarat Teşkilatı’yla, Korgeneral Rail Rzayev suikastıyla ilgili bilgi alış-verişinde bulundu. 3 gün boyunca Türk polisi Bakü’de Rzayev suikastında Ergenekon’un izini sürdü. Ekip, Rail Rzayev suikastının yanı sıra Ergenekon sanıklarının Azerbaycan bağlantısınıda araştırdı.

ETÖ BAĞLANTILI ŞİRKETLER

DÜNYA Azerbeycanlılar Kongresi (DAK) üyesi olan ve birçok yurt dışı şirketlerle ortaklık yapan emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile diğer sanıkların yurtdışı bağlantıları incelemeye alındı. ETÖ ile bağlantılı olabilelecek şirketler mercek altına alındı. Polisler özellikle, Veli Küçü’ün Azerbaycan’da devlet kurma, Haydar Aliyev’i devirip yerine rahmetli Ebulfez Elçibey’i geçirme hedefiyle darbe girişiminde bulunduğu iddialarını da Azeri polis yetkilileriyle masaya yatırdı.

Star



Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,106 µs