En Sıcak Konular

Bugün kuvvetli kar yağışı beklenen iller

24 Şubat 2009 11:30 tsi
Bugün yurt genelinde aralıklarla sürecek yağışlar güneye ve doğuya kayıyor. Yurdun doğu kesimlerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının etkili olacağı şehirler şöyle:

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün yurt genelinde aralıklarla sürecek yağışların, Orta ve Doğu Akdeniz'de (Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Mersin il merkezi ile Anamur ve Silifke ilçeleri, sabah saatlerinde Antalya'nın Alanya ilçesi), Güneydoğu Anadolu'nun batısında (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır) kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri, Niğde ve Nevşehir) ile Doğu Anadolu'nun batısında ise (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş) kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu kesimlerde beklenen kuvvetli yağış, iç ve doğu bölgelerde görülecek buzlanma ve don olayı ile Doğu Karadeniz iç kesimleri ve Doğu Anadolu bölgesinde yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGENİN 5 İLİNDE 336 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 336 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Erzurum'da 167, Muş'ta 95, Erzincan'da 43, Kars'ta 25, Ardahan'da da 6 olmak üzere kapalı olan toplam 336 köy yolunda karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bugün aralıklı kar yağışının beklendiği bölgede kar kalınlıklarının Ağrı'da 45, Ardahan'da 21, Erzurum'da 10, Kars'ta da 9 santimetre olduğunu bildirdi.

Gece en düşük hava sıcaklıklarının sıfırın altında olmak üzere Kars, Ağrı ve Ardahan'da 15, Erzurum ve Iğdır'da 4, Erzincan'da da 1 derece ölçüldüğü, günün en yüksek sıcaklıklarının ise Kars ve Ardahan'da eksi 2, Erzurum'da eksi 1, Ağrı'da sıfır, Erzincan'da 3, Iğdır'da da 5 derece olması bekleniyor.

KAYSERİ-ERCİYES KARA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kayseri-Erciyes kara yolu tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, saatteki hızı 65 kilometreyi bulan rüzgarın önceki günlerde yağan karı savurmasıyla Kayseri-Erciyes kara yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yolda tipiyle oluşan kar yığınlarını temizleme çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek, şiddetli rüzgar nedeniyle çalışmaların güçlükle sağlandığını söyledi.

Yetkililer, tipinin Kayseri-Erciyes kara yolunun 20. kilometresi ''Cankurtaran'' bölgesinde etkili olduğunu bildirdi.

Tipi nedeniyle, yolda mahsur kalan araçlar Hisarcık beldesine gönderilirken, Hisarcık beldesinde, Erciyes yönüne araçların geçmesine izin verilmiyor.

Öte yandan, tipi nedeniyle dün iptal edilen Liselerarası Türkiye Kayak Şampiyonası'nın bugün de yapılamayacağı öğrenildi.

SEYDİŞEHİR-ANTALYA VE KARAMAN-MERSİN KARAYOLLARINDA ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR

Kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamaların yaşandığı Seydişehir-Antalya ve Karaman-Mersin karayollarında araçların zincirsiz geçişine izin verilmiyor.

Konya'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.Seydişehir'de de kar kalınlığının, şehir merkezinde 30 santimetre olduğu belirtildi.

Seydişehir-Antalya kara yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor, araçların zincirsiz geçişine ve tır ya da çekicilerin trafiğe çıkmalarına izin verilmiyor.

Kar yağışı nedeniyle Seydişehir-Antalya kara yolunun 24. kilometresi ve 45. kilometresi arasında ulaşım tek şeritten sağlanıyor.

Karayolları ekipleri, yolu ulaşıma açık tutmak için yoğun çalışma yapıyor.

Karaman-Mersin kara yolu Sertavul Geçidi'nde de kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Araçlar zincirle yol alabiliyor.

 Bolu'da aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle 55 köy yolu ulaşıma kapandı.

Edinilen bilgiye göre, Bolu merkezde 4, Gerede ilçesinde 38, Kıbrıscık ilçesinde 5, Mudurnu ilçesinde 4, Seben ilçesinde 4 köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı, 6 greyder, 2 bıçaklı kamyon, 5 ikmal kamyonu ve 19 personel kapalı olan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.


AA Cihan

 



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,746 µs