En Sıcak Konular

Ya Terim olacak, Ya Çalımbay...

23 Şubat 2009 17:43 tsi
Onu önce Küçük Bülent olarak, sonrasında ise Bülent Korkmaz olarak tanıdık.

Sarı Kırmızılı formayla tanıştığında daha 12 yaşındaydı. 1968 doğumlu olan Bülent Korkmaz 1984-1985 sezonunda dönemin Teknik Direktörü Mustafa Denizli tarafından A takıma alınmıştı. Futbol kariyeri boyunca her transfer sezonunda ismi başka takımların gündemine gelmesine rağmen o sarı kırmızılı formayı giymekte ısrar etmişti. Aktif futbol hayatı boyunca kazandığı kupalarla en çok kupa kazanan futbolculardan biri olmayı başardı. 14 sezon giydiği Galatasaray için ter döktü. Galatasaraylı taraftarlara göre o forması için sonuna kadar savaşan bir "cengaver" idi. Bazıları ise ona "Cesur Yürek" diyordu. 2000 yılında kazanılan UEFA Kupası final maçında yaptığı fedakarlık unutulur gibi değildi. Maç uzatmalara gitmiş, Hagi kırmızı kart görerek takımı 10 kişi bırakmıştı. Galatasaray'ın oyuncu değişikliği hakkı da kalmamıştı. İşte o sırada Bülent Korkmaz'ın girdiği bir pozisyon sonrası omuzu çıkmıştı. Ancak sahayı terk etmek yerine sargılar içinde oyuna devam etmişti. Zaten ondan sonra da adı "Cesur Yürek " olmuştu.

Ancak hep iyi günleri geçmemişti Bülent'in Galatasaray'da... Fatih Terim'in teknik direktör olduğu dönemde yaşı ilerlediği için olsa gerek kulüp onu satış listesine koymuştu. Ancak eskisi kadar taliplisi yoktu, Anadolu takımlarına da gitmek istememişti. Sonuçta kimse almayınca Galatasaray ilgili kanun maddesi gereği bonservisinin belli bir bölümünü transfer ücreti olarak ödeyerek Bülent'i takımda tutmuştu. İlginç olan ise o yıl Bülent son dönemin en başarılı grafiğini çizmiş ve kıska sürede ilk 11'in değişmez elamanı olmuştu.

2004-2005 sezonunda aktif futbol hayatına nokta koyan Bülent Korkmaz, Genç, Ümit ve A milli olmak üzere 123 kez Milli takım forması giydi. Uzun süre kaptanlığını yaptığı Galatasaray'da bir çok kupa kazandı. 8 lig şampiyonluğu, 6 Türkiye Kupası, 5 cumhurbaşkanlığı, 2 başbakanlık, 6 TSYD ve bir UEFA ve Süper Kupa olmak üzere toplamda 29 kupa ile en çok kupa gören Türk futbolcusu oldu.

Erciyes'te gönülleri fethetti

Futbolculuk kariyerine Galatasaray'da başlayıp orada nokta koyan Bülent Korkmaz ilk antrenörlük deneyimini başka bir kulüpte yapmak zorunda kaldı. 2005-2006 sezonunda Gençlerbirliği Kulübü'nde yardımcı antrenör olan Bülent Korkmaz asıl başarısını 2006-2007 sezonunda göstermiştir. O yıl lige kötü başlayan ve ilk yarıda oynadığı 17 maçta sadece 11 puan alan Kayseri Erciyesspor'da ikinci yarı göreve başlamış ve büyük bir başarıya imza atmıştı. Korkmaz, mavi siyahlı kulübün başında çıktığı 17 maçta 26 puan toplamış ancak son hafta aldığı yenilgi nedeniyle takımın ligden düşmesini önleyememişti. İlginç olan ise Erciyesspor'da son iki haftada alınan sonuçlarda kalecisinin dikkat çekici hatalar yapmasıydı. Eğer o hatalar olmasa Erciyesspor kümede kalacaktı. Korkmaz'ın takımı ayrıca Türkiye Kupası'nda finale yükselmeyi başarmış ancak şanssız bir şekilde kupayı Beşiktaş'a kaptırmıştı. Sezon sonunda Kayseri Erciyesspor'dan ayrılan Korkmaz 2007-2008 sezonu için Bursaspor ile anlaşmış ancak takımın 6 hafta üst üste kazanamaması ve ligdeki yerinin endişe verici olması sebebiyle kulüple ilişiği kesilmişti. Daha sonra Gençlerbirliği'nin teknik direktörlüğü görevini üstlenmiş ancak burada da başarılı olamamıştı. Şimdi o alıştığı yere, evine, yuvasına döndü... Herkesin merak ettiği soru şu? Acaba yeni bir Fatih Terim'mi geliyor? Yoksa Rıdavan Dilmen, Oğuz Çetin, Rıza Çalımbay, Ertuğrul Sağlam gibi bir son mu bekliyor onu... Alınacak ilk yenilgide koro harekete geçip "yaşının genç olduğunu" , "Galatasaray'a erken geldiğini" söyleyecek. Ama kimse önce Alman milli takımını çalıştıran şimdilerde ise Bayern Münih'in başında olan Klinsmann'ın yaşını merak etmeyecek. Yok eğer iyi sonuçlar alırsa bu kez de diğer takımın yazarları kendi içlerinden isimlerin neden takımın başına getirilmediğini soracak. UEFA finalinde omzu çıkan Bülent Korkmaz'ın şimdi omzunda yine koskocaman bir yük var.. Galatasaray yönetimi onu takımın başına getirerek seyircini öfkesinden kurtuldu ancak bu arada olan Türk antrenörlüğünün geleceğine oldu... Rıdvan, Rıza, Oğuz, Ertuğrul derken bu kez de Türk antrenörlüğünün geleceği Korkmaz'ın omzuna yüklenmiş vaziyette. Sonuç ne mi olacak. Bekleyip göreceğiz... Ya yeni bir Terim'imiz olacak yada genç yaşta hayal kırıklığı yaşayan bir antrenörümüz... Bir Fenerbahçeli olarak tercihim ilkinden yana. Bülent Korkmaz yeter ki Terim gibi başarılı olsun.. Bundan sadece gurur duyarız... (Zaten Terim'li Galatasaray'ı biz hep yeniyoruz)

zaman



Bu haber 823 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,756 µs