En Sıcak Konular

'Encümen-i Monşer' toplandı

23 Şubat 2009 16:28 tsi
Erdoğan'ın "Monşerler" ifadesiyle gündeme gelen emekli diplomatlar, Ankara'da bir araya geldi. Onlar da Encümen-i Daniş gibi düzenli olarak toplanıyor..

Aralarında Kaya Toperi’nin de bulunduğu 45 emekli büyükelçi Ankara’da buluştu. İnal Batu, İstanbul’daki adreslerinin ise Hilton olduğunu söyledi.

ERMENİLER’DEN ‘Özür’ kampanyasına karşı bildiri kaleme alan Ankara’daki emekli büyükelçiler, önceki gün Divan Otel’de bir araya geldi. Buluşma, ‘Monşer Kulübü kuruldu’ şeklinde yorumlanırken, emekli büyükelçi Kaya Toperi, ‘5 yıldır düzenli olarak toplanıyoruz. Bu kez sadece toplanma yeri değişti’ dedi.

‘SİYASİ İÇERİĞİ YOK’

BAŞBAKAN Recep Tayip Erdoğan’ın, geçmişteki Dışişleri icraatlarını eleştirirken, bakanlık bürokrasisi için kullandığı ‘Monşerler’ ifadesiyle gündeme gelen emekli diplomatlar, önceki gün Ankara’da bir araya geldi. Aralarında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Dışişleri Başdanışmanı Kaya Toperi ile, Aykut Berk, Turan Moralı, Korkmaz Haktanır, Emin Gündüz, Ali Hikmet Alp, Ertuğrul Çırağan, Emin Gündüz, Solmaz Ünaydın, Muammer Tuncer gibi isimlerin de bulunduğu 45 emekli diplomat, her ay bir araya gelerek ülke sorunlarını değerlendiriyor.

Buluşmayı star’a değerlendiren emekli büyükelçi İnal Batu, ‘Önceki toplantılara gidiyordum. Sanırım Ermenilerden ‘özür’ kampanyasına karşı bildiriye imza atmadığım için bu kez çağırmadılar’ dedi. Batu İstanbul’daki emekli büyükelçilerin Anadolu yakasında Büyük Kulüp’te, Avrupa yakasında ise Hilton’da her ay bir araya geliniyor. Siyasi içeriği yok’ diye konuştu. Kaya Toperi ise önceki günkü ‘rutin’ olarak niteledi. Toperi, ‘5 yıldır Ankara’da bir araya gelip, sohbet ediyoruz. Ankara Palas’taki buluşmalarımız tadilat nedeniyle Divan Otel’e taşındı’ dedi. Başakan’ın Monşer kelimesine çok takılmadım.’ Emekli Büyükelçi Emin Gündüz de, Başakanı bu sözü aktif siyaset yapan bazı eski Büyükelçiler için söylediğini belirterek ‘Ancak keşke böyle bir söz olmasaydı’ dedi.

(Star)



Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,493 µs