En Sıcak Konular

Deniz Feneri'nden Deniz Baykal'a dava

23 Şubat 2009 15:20 tsi
Deniz Feneri'nden Deniz Baykal'a dava Deniz Feneri Derneği, Deniz Baykal ve CHP'ye dava açtı. Yapılan açıklamada, Almanya'daki davanın iddialarıyla kişilik haklarına saldırıldığı bildirildi

Deniz Feneri Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, Almanya Deniz Feneri e.V. isimli dernekle ilgili iddiaları kullanarak, kişilik haklarına her fırsatta saldırıda bulunan Deniz Baykal ve CHP’yi dava açıldıı duyuruldu.

Açıklamada," CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Yöneticilerinin Deniz Feneri Derneği ismini doğrudan veya dolaylı olarak yolsuzluk, usulsüzlük gibi olumsuzlukla anmasının önlenmesi yolunda tedbir kararı verilmesi talep ediliyor." denildi.

Deniz Feneri Derneği'nden yapılan açıklama:

"Deniz Feneri Derneği’nden CHP’ye ve Deniz Baykal’a Dava

Deniz Feneri Derneği, uzunca bir süredir Almanya Deniz Feneri e.V. isimli dernekle ilgili iddiaları kullanarak, kişilik haklarına her fırsatta saldırıda bulunan Deniz Baykal ve CHP’yi dava etti.
Bugün (23 Şubat 2009) Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliği’ne verilen dava dilekçesinde, Deniz Feneri Derneği’nin 1998 yılında insani yardım yapmak ve yoksullukla mücadele etmek için kurulmuş bir sivil toplum örgütü olduğu; 10 yılda hiçbir ayrım yapmaksızın 500.000 aileye, ortalama iki buçuk milyon kişiye yardım ulaştırdığına dikkat çekildi.

Dilekçede, Deniz Feneri hakkında bu güne kadar yolsuzluğa ilişkin herhangi bir açılmış dava, soruşturma vs. bulunmadığı belirtildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal ve Yöneticilerinin, her fırsatta Deniz Feneri Derneği’nin adını ve iyilikle özdeşleşen markasını; Almanya’daki Deniz Feneri e.V ile bire bir bağlantılı olduğu iddiasıyla yolsuzlukla itham ettikleri ifade edildi.
Dilekçede, Deniz Feneri yöneticileri tarafından daha önce de defaten açıklanan, Deniz Feneri Derneği ile Almanya’da hakkında dava açılan Deniz Feneri e.V. isimli derneğin farklı kuruluşlar olduğu, aralarında herhangi bir hukuki bağ olmadığı konusuna vurgu yapıldı. Bu durumun CHP Genel Başkanı ve Yöneticileri tarafından açıkça bilinmesine rağmen Deniz Feneri ismini karalamak için bilinçli olarak yanıltıcı açıklamalarda bulunduklarına dikkat çekildi.

“Müvekkilin devamlı siyasi amaçlı mağdur edilmesinin engellenmesi ve mağduriyetin ortadan kalkması ve ileride yapılabilecek saldırıların önlenmesini sayın Mahkemenizden talep etmemiz bir zaruret olmuştur” denilen dilekçenin sonunda, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Yöneticilerinin Deniz Feneri Derneği ismini doğrudan veya dolaylı olarak yolsuzluk, usulsüzlük gibi olumsuzlukla anmasının önlenmesi yolunda tedbir kararı verilmesi talep ediliyor."

Haber 7

 



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,291 µs