Ergenekon | " /> Ergenekon | "/>

En Sıcak Konular

Yavru Ergenekon

23 Şubat 2009 15:16 tsi
Yavru Ergenekon 'Herhalde Denktaş adına kızgın olan bazı makamlar, ‘bu ismi kirletin, Türkiye’de Kıbrıs’ta fazla seviliyor, söylediklerine insanlar inanıyor, onun için bunu kirletmeye başlayın, arkasını daha getiririz’ demektedir'

KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türkiye’de Kıbrıs davasını savunduğu için “Ergenekon” davasıyla ilgili kendisine yönelik suçlamaları beklediğini ifade ederek, “Beni susturmak istiyorlar, ama bunlarla susturamazlar” dedi.
Rauf Denktaş, Lefkoşa’daki çalışma ofisinde önceki akşam düzenlediği basın toplantısında, “Ergenekon” soruşturmasında, adının bazı telefon konuşmalarında geçmesiyle ilgili olarak basında çıkan haberlere yanıt verdi. Denktaş, “Türkiye’de Ergenekon davası adı altında, Atatürkçü, vatanperver insanların tevkif edildiğini görüyoruz, üzülüyoruz” dedi.

Türk Metal’i de savundu
Avrasya Radyo Televizyonu ART’nin Kıbrıs’ta frekans alımıyla bir ilgisinin olmadığını, frekans sağlayan ilgili kurumun, bu konuda bir etkisinin olup olmadığına dair gerekli açıklamayı yapmasını isteyen Denktaş, kendisi aracılığıyla yapıldığı iddia edilen arsa satışının da İhtiyat Sandığı’nın ihalesiyle en yüksek teklifi veren Türk Metal Sendikası’na yapıldığını anlattı.
Denktaş, “Böyle bir zamanda birden bire bu niye çıkıyor; Türkiye’de seçimler var, Kıbrıs’ta seçimler olacak. Herhalde Denktaş adına kızgın olan bazı makamlar, ‘bu ismi kirletin, Türkiye’de Kıbrıs’ta fazla seviliyor, söylediklerine insanlar inanıyor, onun için bunu kirletmeye başlayın, arkasını daha getiririz’ demektedir” diye konuştu.

Bunları bekliyordum
Bunun Kıbrıs’a da yansıtılmak istendiğini kaydeden Denktaş, “Ergenekon dosyası nedir ki Kıbrıs’ta arıyorlar, Ergenekon dosyası eğer Türk hükümetini düşürmek için bir hareket ise, öyle diyorlar, Kıbrıs’la ilgisi ne? Ama hayır, Kıbrıs’a da getirecekler, Türk Mukavemet Teşkilatı’na (TMT) bağlayacaklar. Herkes TMT’ye bağlı olduğu için, hizmet ettiği için şeref duymaktadır. Bu milli direniş teşkilatını kirletmeye kalkmasınlar, bütün Kıbrıs Türklerini karşılarında bulurlar” diye konuştu. “Ergenekon”la ilgili suçlamaları beklediğini ifade eden Denktaş, “Bunları bekliyordum, çünkü Türkiye’de Kıbrıs davasını savunuyorum. Kıbrıs davasının içinde bulunduğu kanal, ‘tek devlet, tek halk, tek egemenlik ve Avrupa normlarının kesintisiz uygulanacağı” bir ortama doğru götürülmektedir” dedi.

TMT Ankara’da kuruldu
Türk Mukavamet Teşkilatı (TMT) Rauf Denktaş, Kenan Tanrısevdi, Burhan Nalbantoğlu tarafından 1957’de Lefkoşa’da kuruldu.
Kıbrıslı Rumlar’ın örgütü EOKA’ ya karşı Türkleri örgütlemek için kurulan TMT’nin gerçek kurucusunun ise Türkiye’de derin devletin atası kabul edilen Seferberlik Tetkik Kurulu’nun o dönemdeki (STK) Başkanı Tümgeneral Daniş Karabelen olduğu söylenmektedir.
1965’te adını Özel Harp Dairesi olarak değiştiren STK’nın kurucularından İsmail Tansu, Aslında Kimse Uyumuyordu adlı hatıratında TMT’nin 1957’de Özel Harp Dairesi bünyesinde Ankara’da nasıl kurulduğunu ayrıntılarıyla anlattı. Türkiye’de eğitilerek Kıbrıs’a gönderilen TMT’liler Kıbrıs’taki bazı faili meçhul cinayetten de sorumlu tutuluyor.

Taraf



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,400 µs