En Sıcak Konular

DİKKAT: Havalar daha da soğuyacak

22 Şubat 2009 19:37 tsi
Türkiye’de, soğuk hava, etkisini sürdürüyor. Birçok bölgede kar yağışı var. Doğuda, bini aşkın köyle ulaşım sağlanamıyor. İşte bölgelere göre HARİTALI hava durumu:

Türkiye ardarda gelen soğuk sistemlerin etkisinde. Bugün kar yağışları hafifledi. Yeni haftada soğuk hava yurtta kalacak. Perşembe ve cuma günü de ülkede yoğun kar yağışı bekleniyor.

İstanbul’da hava soğurken, yağışlar birçok ilçede kara dönüşüyor. Yarın sulu kar şeklinde sürecek yağış, salı hafifleyecek. Ankara üç gün aralıklı kar yağışlı. İzmir bugün çok soğurken, Bursa’da iki gün aralıklı kar olacak. Adana parçalı bulutlu ve soğuk. İstanbul 3, Ankara 1, İzmir 5, Bursa 3, Adana 9 derece.

Mart’a kadar kar yağacak

Kar yağışı bitmiyor, soğuk hava Şubat’ın sonuna kadar ülkede kalacak. Yağışlar bazı günler kesilse de, bir hafta daha devam edecek.

Önümüzdeki hafta Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri yeni bir yağışlı hava gelecek. Bu sistem kuvvetli rüzgarla birlikte geleceğinden, tüm batı ve iç kesimlerde fırtına ve beraberinde yine yoğun kar yağışı bekleniyor.

HAVALAR NASIL OLACAK?

Hava Sıcaklığı, kuzey ve doğu bölgelerinde 2 ile 4 derece azalırken, yağışlar devam edecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların, sabah saatlerinde Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın vb.) tedbirli olunması konusunda da uyarıyor.

Hava Sıcaklığı, kuzey ve doğu bölgelerinde 2 ile 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde (Marmara ve Kuzey Ege kıyıları) kuvvetli olarak esecek.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ve Tekirdağ) aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek. Sabah saatlerinde Trakya'da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) buzlanma ve don olayı görülecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve gece saatlerinde Afyon ve Kütahya aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Afyon, Uşak ve Kütahya) buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Isparta, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde (Isparta ve Burdur) buzlanma ve don olayı görülecek.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölgenin kuzey ve doğusu aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Bolu ve Kastamonu) buzlanma ve don olayı görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Çorum, Gümüşhane ve Bayburt) buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, doğusu ile Elazığ ve Bingöl çevreleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt) aralıklı yağmurlu geçecek.










 



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,840 µs