En Sıcak Konular

DTP'li adayın adaylığı düşürüldü

22 Şubat 2009 18:59 tsi
DTP Bingöl Belediye Başkan adayı Ömer Faruk Ersöz'ün adaylık başvurusunun daha önce ertelenen 1 yıl 3 ay hapis cezası nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

Bingöl Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından DTP Bingöl Belediye Başkan adayı Ömer Faruk Ersöz'ün adaylık başvurusunun iptal edildiği bildirildi.

Ersöz'e, DTP yöneticileri Ebubekir Deniz ve Serdar Tanış'ın bulunması için yaptığı basın açıklaması nedeniyle verilen 1 yıl 3 aylık cezanın ertelenmesinin üzerinden 5 yıl geçmemesi ve 1 yıldan fazla mahkumiyetinin bulunması nedeniyle adaylık başvurusunun iptal edildiği ifade edildi.

Uygulamanın siyasi olduğunu savunan Ersöz, DTP'nin Bingöl'de belediye başkanlığını kazanma oranın yüksek olması nedeniyle böyle bir yola başvurulduğunu ileri sürdü.

Ersöz, "Yaptığımız basın açıklamasının ardından birçok yöneticimize ve bana ceza verildi. Benim cezam, Bingöl 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından daha sonra ertelendi" dedi. Kararın hukuki bir boyutunun olmadığını savunan Ersöz, "Biz hürriyeti bağlayan bir ceza almadık, ortada ertelenen bir ceza var. Seçim Kurulu'nun aldığı karar kesinlikle siyasidir. Arkadaşlarımız Deniz ve Tanış'ın bulunması için yaptığımız basın açıklamasından dolayı bu cezayı aldık. Failli meçhullerin bulunması için yaptığımız açıklamanın hiçbir suç unsuru taşımamasına rağmen bize bu ceza verildi. 2 günlük itiraz hakkımız var, itiraz sonucu Şubat'ın 28'ne kadar tarafımıza bildirilecektir. İtirazın kabulü halinde önümüzdeki engel kalkacaktır. Fakat reddedilirse başka aday ile seçimlere gireceğiz" diye konuştu.

iha



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,057 µs