En Sıcak Konular

Bakan Şahin'den 2B müjdesi

22 Şubat 2009 17:52 tsi
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, orman vasfını yitirmiş 2B arazileri konusunda çarşamba günü TBMM'den yeni bir yasal düzenleme geçireceklerini söyledi.

Elinde tapu olduğu halde iptal davası açılan vatandaşların mağduriyetini gidermeye yönelik Tapu Kanunu'nun 12 maddesinde değişikliğe gideceklerini söyleyen Şahin, "Özel şahıslarla ilgili 10 yıllık zaman aşımını Hazine için de getiriyoruz. Böylece vatandaşlarımızın aleyhine 40-50 yıl sonra dava açılmasının önünü kesmeye çalışıyoruz." dedi.

Adalet Bakanı Şahin ayrıca, Türk Ceza Kanunu (TCK)'nun 154. maddesinde yeni bir düzenleme yaparak ecri misil suçu işleyen turizmcilerin de mağduriyetini gidereceklerini söyledi.

Seçim bölgesi Antalya'da bulunan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti'den Kepez Belediyesi Başkan Adayı olan Hakan Tütüncü'nün Varsak bölgesinde bulunan seçim bürosunun açılışını yaptı. Büronun kurdelesini kesen Bakan Şahin, bu arada atılan konfetilerden rahatsız oldu. Şahin rahatsızlığını şu sözlerle dile getirdi: "Bu işi yapan arkadaşı mahkemeye vereceğim. Şu hale bak ya. Ne anlama geliyor bu."

Seçim bürosunun, bekleşen kalabalığı almaması üzerine konuşma yapmak için dışarıya çıkıldı. Basın mensuplarının konuşmacıların önünde kalması üzerine AK Parti Kepez Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani ve Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Menderes Türel ile Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin sandalyeye çıkarak konuşma yapmak zorunda kaldı. Adalet Bakanı Şahin, konuşma yapmak için sandalyeye çıkmak zorunda kalmalarına şu sözlerle açıklık getirdi: "Biz sizleri daha rahat görebilmek için, siz de konuşulanları daha rahat izleyebilmeniz için sandalyeye çıktık. Yoksa kendimizi sizden üstte gördüğümüz için değil. Yanlış anlamayın."

AK Parti'nin 29 Mart'ta sandıklarda oy patlaması yapacağını iddia eden Bakan Şahin, seçmenlere "Kendinize oy verin." diye seslendi. 16 büyükşehir belediyesinin başkan adayları arasında favorisinin Menderes Türel olduğunu kaydeden Bakan Şahin, "Menderes'i tek geçebilirsiniz." dedi.

Konuşmasında, 2B arazileri sebebiyle yaşanan mülkiyet sorununa değinen Bakan Şahin, buralar üzerinde yaşayanların tespit edilmesine yönelik 1 ay önce kanun çıkarttıklarını hatırlattı. Bir başka düzenleme ile de ellerinde tapuları olmasına karşın haklarında tapu iptal davası açılanların mağduriyetini gidermeye çalışacaklarını anlatan Mehmet Ali Şahin, "Önümüzdeki çarşamba günü meclis çalışmalarını lütfen dikkatle izleyin. Bir kanun teklifi hazırladık. O gün görüşeceğiz. Bu sorunu o gün çözeceğiz." dedi.

Şahin, konuşmasının ardından seçim bürosunun hemen yanındaki binada bulunan bir şehit evini ziyaret etti. Ziyaret çıkışında gazetecilerin 2B konusu ile ilgili sorularını yanıtlayan Şahin, "Tapu Kanunu'nun 12 maddesine bir fıkra ekleyerek onda değişiklik yapan bir teklif. Kamu kurum ve kurulmuşları da Hazine de 10 yıllık zaman aşımı kuralına uymalıdır, şeklinde bir düzenlemedir. Çünkü Yargıtay daha sonra görüş değiştirdiği ve 'Hazine mülklerine karşı zaman aşımı geçersizdir' dediği için 50 yıllık tapular iptal edilmeye başlandı. Biz tıpkı özel şahıslarla ilgili orada öngörülen 10 yıllık zaman aşımını Hazine için de getiriyoruz. Böylece vatandaşlarımızın aleyhine 20, 30, 40, 50 yıl sonra dava açılmasının önünü kesmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Bakan Şahin, üzerinde çalıştıkları bir diğer yasal düzenlemenin ise TCK'nın 154. maddesi olduğunu dile getirdi. Maliye'ye ecri misil ödedikleri halde haklarında açılmış kamu davaları olduğu için yargılanan turizmciler bulunduğuna işaret eden Şahin, "TCK 154 nedeniyle oraya da yeni bir düzenleme getirerek ecri misil ödemeleri halinde haklarındaki davaların durma hatta düşmesi, ecri misil ödemeye devam ettikleri takdirde özellikle maliyenin, hazinenin, defterdarlığın bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunmasını engelleyici ve dava açılmasını önleyici bir düzenleme daha yapıyoruz. 2 tane önemli düzenleme var. İnşallah bunları çarşamba günü çıkarmış olacağız." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,687 µs