En Sıcak Konular

Vural Savaş'ın silah arkadaşı!

22 Şubat 2009 14:43 tsi
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın, Vural Savaş'ın meğer silah arkadaşı imiş...

Genel Başkanlığını Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Tuncay Özkan'ın yaptığı Yeni Parti ile Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Vural Savaş, Yerel seçimlerde Antalya'da CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ı destekleme kararı aldı. Antalya'da düzenlenen toplantıya katılarak Akaydın'a destek veren Vural Savaş, türban karşıtı söylemleriyle öne çıkan Mustafa Akaydın için ?silah arkadaşım' ifadesini kullandı.

KİTABA 'SİLAH ARKADAŞIM' YAZDI

Toplantıda, Akaydın'a Dip Dalgası adlı kitabını hediye eden Savaş, kitaba "Sevgili dostum Mustafa Akaydın'a sevgilerle, Silah Arkadaşın Vural Savaş" notunu yazdı. Gazetecilerin neden böyle bir ifade kullandığını sorması üzerine Savaş, "Biz yıllardır cumhuriyetimizi, ülke bütünlüğümüzü koruma mücadelesi içindeyiz. Ben başsavcılığımda hukuk yoluyla bunu yapmaya çalıştım. Şimdi de bunu fikirlerimle, kitaplarımla yapmaya çalışıyorum. Aynı amaçlara hizmet eden herkesi silah arkadaşı olarak kabul ediyorum. Yani hem, cumhuriyetimizi koruma, hem de ülke bütünlüğümüzü koruma mücadelesinden dolayı" dedi.

CUMHURİYETİN SAVUNUCUSU

Vural Savaş, toplantıda yaptığı konuşmada ise, Belediye başkan adayı olarak Mustafa Akaydın'ın ismi geçtiği zaman çok heyecanlandığını söyledi. Savaş, "Hakikaten cumhuriyetimizi savunma mücadelesinde en önde gelen bana 3 kişi say deseler, Mustafa Akaydın'ı da ilk 3'ün arasına sokardım. Üniversitelerde elini taşın altına koymuş, bu yüzden rektörlükten uzaklaştırılmış bir kişidir. Ve ben dedim ki Mustafa Akaydın, CHP'den ya da başka bir yerden adaylığını koyması mühim değil. Bağımsız da olsa ben oyumu ona verirdim. Çünkü bazı insanlara karşı vefa borcumuzu ancak böyle ödeyebiliriz" diye konuştu.

TÜRBAN NEDENİYLE ATANMADIM

Kendisine destek verenlere teşekkür eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akaydın ise, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı yaptığı dönemde Türban karşıtı söylemlerinden dolayı Akdeniz Üniversitesi'nin rektörlüğüne atanmadığını öne sürerek, "Geçen sene başımdan geçen maceralar malum. Ben siyasette yeniyim. Ama 29 Mart'ta belediye başkanlığına seçildiğimde, ilkeli dürüst, kolay ulaşılabilir bir belediye başkanı kimliğini sergileyeceğim. 2.5 aydır sokaklardayım. Bugün Antalya'da insanların yüzleri asık. Herkes mutsuz, kimsenin yüzü gülmüyor" diye konuştu.

stratejikboyut



Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,340 µs