En Sıcak Konular

TSK'dan 'ulusalcı subaylar' davası

22 Şubat 2009 11:42 tsi
Genelkurmay Başkanlığı, 'ulusalcı ve ulusalcı olmayan subaylar' yazısı nedeniyle bir kişi hakkında dava açtı.

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği, 'subaylar arasında ulusalcı ve ulusalcı olmayan' şeklinde ayrım yapan bir yazı kaleme alan Cem Kılıç isimli şahıs hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kılıç, davaya konu olan yazısında Atabeyler Çetesi davasında tutuklanan Özel Kuvvetler mensubu Yüzbaşı Murat Eren'i savunuyordu.

Bodrum'da yaşayan Kılıç hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan davanın nedeni kurucusu olduğu www.turkkaderi.net adlı internet sitesinde kaleme aldığı 'Şehit edilen subaylarımız ulusalcı mıydı?' başlıklı yazı. Yazısında Kılıç, 2007 yılının Haziran ayında bazı subayların şüpheli şekilde peş peşe öldürüldüğünü ileri sürüyor. Silahlı Kuvvetler mensuplarını ulusalcı ve ulusalcı olmayan diye ayırmakla suçlanan Kılıç, hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Ordu içinde düzeni, astlık-üstlük ilişkisini ve birliği bozmak' suçlaması ile geçen yıl soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma sonunda hakkında hazırlanan iddianamede Kılıç'ın suça konu olan ifadeleri şöyle yer aldı: "Gidişatın farkında olan her Türk çocuğunun yapması gerekeni yapmak gayreti gösteren ulusalcı subayımız Yarbay Melih Gülova, Şırnak'ta uzaktan kumandalı bir mayınla şehit edildi. Komutanımızın Manisa'da ailesini emanet ettiği Yüzbaşı Hasan Özmen de aynı saatlerde birliğinde ölü bulundu. Ulusalcı kimliği ile ön plana çıkan Yüzbaşı Murat Eren, medyada Atabeyler Çetesi olarak bilinen genç subay örgütlenmesinin lideri olarak hapse atıldı. Acilen bir şeyler yapmak gerekiyordu ve onların yaptığı da buydu... Yoksa bu isimleri fişleyen ve PKK'ya bildiren, ne zaman, nereden geçeceklerinin bilgisini sızdıran birileri mi var?"

Hakkında 15 Mayıs 2008 tarihinde hazırlanan iddianamede Kılıç, yukarıdaki bu ifadeleri nedeniyle suçlanıyor: "...bahse konu subayların etkisiz hale getirildiği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ulusalcı ve ulusalcı olmayan subaylar şeklinde bir ayrım olduğu ithamında bulunularak astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir ve komutanlara karşı atılı 1632 sayılı Askerî Ceza Kanunu'nun 95/4 maddesinde ifadesini bulan suçu işlediği..."

zaman



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,456 µs