En Sıcak Konular

Yoğun kar yağışı yollara kapattı

22 Şubat 2009 11:25 tsi
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ardahan-Şavşat ve Ardahan-Posof karayolları ulaşıma kapandı. Yoğun tipi nedeniyle karla mücadele çalışması başlatılamıyor.

Karayolları 126. Şube Şefliği'nden alınan bilgiye göre, ağır kış şartları yüzünden ulaşıma kapanan Ardahan-Posof ve Ardahan-Şavşat karayollarında yoğun tipi nedeniyle karla mücadele çalışması başlatılamadı.

Öte yandan, kar nedeniyle Erzurum'da 615, Muş'ta 225, Ardahan'da da 110 köy yolunun ulaşıma kapandığı, kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Kent merkezlerinde de belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, vatandaşların ise ev ve iş yerlerinin önünü temizlemek için uğraş verdikleri gözlendi.

Bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 11, Ardahan'da ve Erzurum'da eksi 4, Ağrı'da eksi 3, Erzincan ve Iğdır'da eksi 1 derece olarak ölçüldü. 

Kar yağışının bölgede bugün aralıklarla etkisini sürdürmesi beklenirken, Iğdır ve Erzincan'da ise öğle saatlerinde karla karışık yağmur bekleniyor.

Bu arada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgede çığ uyarısında bulunarak, vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

-VAN-

Van'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 109 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, kent merkezi ve ilçelere bağlı köy yollarında zaman zaman aksamalara neden oldu.

Kar yağışı ve tipinin etkisiyle kent merkezinde 1, Bahçeyaray'da 17, Başkale'de 13, Çatak'ta 10, Erciş'te 16, Gevaş'ta 9, Gürpınar'da 19, Muradiye'de 15, Özalp'te 3 ve Saray'da 6 olmak üzere 109 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.

Kar yağışının etkisini kaybetmesi üzerine ekiplerin yol açma çalışmalarına başladığını kaydeden yetkililer, çalışmaların 10 ekip ve iş makineleriyle akşam saatlerine kadar aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri de en düşük hava sıcaklığının eksi 3 derece olarak tahmin edildiği Van'da gün içerinde kar yağışı beklendiğini ifade etti.

aa



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,973 µs