komplo teorisi! | " /> komplo teorisi! | "/>

En Sıcak Konular

Ankara'yı sallayan komplo teorisi!

22 Şubat 2009 09:48 tsi
Ankara'yı sallayan komplo teorisi! 862 milyonluk ceza adamlarının Doğan'ı koparma oyunu mu?

Doğan Yayın Holding’e kesilen 862 milyon Liralık vergi cezasıyla başlayan sürecin altında müthiş bir “Koparma” operasyonu olduğu iddiası, Ankara’yı karıştırmış durumda. 862 milyonluk ceza, Doğan’ın adamlarının Doğan’ı koparma oyunu mu?

Cafesiyaset’in Maliye çevrelerinden ve “Rakamlardan anlayan” siyasilerden derlediği bilgilere göre, söz konusu ceza ile başlayan süreç, müthiş gelişmelere gebe olacak gibi görünüyor.

Ankara’da konuyla ilgili yorum yapan uzmanların ortak görüşü, Doğan Yayın Holding’e kesilen cezadan Maliye Bakanı Unakıtan’ın mutlaka bilgi sahibi olduğu yönünde. Ancak, Doğan’a yapılan incelemeyle ilgili oluru alınan Bakan Unakıtan’ın, son aşamadan, yani ceza uygulamaları ve gerekçelerinden haberdar olmadığı belirtiliyor. Unakıtan’ın yaklaşık bir aydır yaşadığı sağlık sorunları da bu görüşü doğruluyor.

Böyle büyük bir gruba, bu miktarda ceza kesilmesiyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da mutlaka bilgi verilmesi gerektiği de uzmanların ortak görüşü. Ancak Başbakan’ın detaylı olarak bilgilendirilmemiş olması da olasılık dahilinde.

Şimdi gelelim, Ankara’yı sallamaya başlayan müthiş komplo teorisine:

Söz konusu astronomik ceza, Doğan’a yakın bazı isimlerin de işin içinde olduğu bir tezgah olarak nitelendiriliyor. Doğan’ın büyük gazetelerinden birinde mali konularda yazılar yazan bir isim ile onunla birlikte hareket eden eski bir SPK Başkanı’nın kesilecek cezadan çok önceden haberdar oldukları iddia ediliyor.

Söz konusu isimler, Maliye üst yöneticilerinden bazılarıyla da oldukça yakın ilişkiler içerisinde bulunuyor.

Maliye incelemesi doğal sürecinde ilerlerken, son aşamaya gelindiğinde işin içine bazı hariçten hesaplar karışıyor. Doğan’ın hisse devriyle ilgili bazı hatalı uygulamaları tespit ediliyor. Ancak, bu hisse satışında KDV ödenmeyeceği yönündeki KDV Yasası’ndaki açık hükme ve yoruma dayalı vergilendirme yapılamayacağına ilişkin uygulamalara karşın, bu gerekçelerle Doğan’a ceza kesiliyor.

Yani yapılan inceleme ve uygulama doğru seyrederken sonuçta kesilen ceza, yani uygulamada açık veriliyor.

İsminin açıklanmasını istemeyen Maliye uzmanları, daha önce de Doğan Holding’in POAŞ’ta karşı karşıya kaldığı ceza olayında devreye girerek Doğan’ı büyük bir badireden kurtaran söz konusu yazarın, bir kez daha Aydın Doğan’ın karşısına kurtarıcı olarak çıkmayı planladığına işaret ediyorlar.

Uzmanlar, POAŞ olayında verdiği hizmet karşılığında, Aydın Doğan’dan tam 10 Milyon Dolar danışmanlık ücreti alan yazarın, “Bunu da hallederiz efendim. Danıştay’dan çeviririz. Merak etmeyin” diyerek yeniden sahneye çıkacağını iddia ediyorlar.



Bu haber 1,614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,149 µs