En Sıcak Konular

Anaokulu binası alev alev yandı

22 Şubat 2009 09:07 tsi
Eyüp'te anaokulu olarak kullanılan tarihi ahşap binada yangın çıktı. Binadan geriye enkaz yığını kalırken 100 öğrencinin eğitim gördüğü binada yangının gece çıkması, olası faciayı önledi.

Eyüp'te anaokulu olarak kullanılan tarihi ahşap binada yangın çıktı. Alev alev yanan binadan geriye enkaz yığını kaldı. Yaklaşık 100 öğrencinin eğitim gördüğü anaokulundaki yangının gece çıkması, olası can kaybını engelledi.

Edinilen bilgilere göre Eyüp Nişanca Mahallesi Nazırağa Yokuşu 19 numarada bulunan tek katlı ahşap binada saat 03.30 sularında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İlim, Kültür ve Sanat Vakfı (İLKSAV) tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiralandığı ve Mustafa Efendi Eğitim ve Kültür Merkezi adıyla faaliyet gösterdiği öğrenilen binadaki yangın, kısa sürede büyüdü. Alevleri fark eden vatandaşlar, durumu hemen itfaiyeye haber verdi. Yangına ilk olarak Eyüp itfaiye ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 400 metrekare alana yayılan yangın nedeniyle olay yerine Fatih, Bayrampaşa, Balat, Şişli ve Gaziosmapaşa müfrezesinden itfaiye ekipleri takviye olarak sevk edildi.

 Yangın, itfaiyenin yaklaşık 2 saatlik çalışması sonucu söndürülebildi. Yanan binada bekçi olarak çalışan yaşlı bir vatandaş da son anda dışarı çıkarak kurtulmayı başardı. İLKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yaman, binanın yanışını üzüntülü şekilde izledi. Alevlere teslim olan tarihi ahşap binadan geriye enkaz yığını kaldı.

Görgü tanıkları, yangının, binanın köşesinde başladığını ve daha sonra bütün binayı sardığını aktardı. Vatandaşlar, yangının gece çıkmış olmasının olası bir faciayı önlediğini ifade etti. Mahalle sakinleri, binada 0-6 yaş arası yaklaşık 100 çocuğa eğitim verildiğini söyledi.

Yanan binanın eskiden Mustafa Selami Efendi Tekkesi olduğu, 2005 yılında restore edilerek kiraya verildiği öğrenildi.

cihan



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,565 µs