En Sıcak Konular

Menemen'de Baykal'ı sordular

0 0 0000 00:00 tsi
Menemen'de Baykal'ı sordular Günlerdir konuşulan yürüyüş sakin geçti. 5 bin kişinin katıldığı yürüyüşte korkulanın aksine herhangi bir tatsızlık yaşanmadı. Bu arada yürüyüş sırasında bir kadın CHP'lilerin yanına geldi ve o soruyu sordu!

Korkulan olmadı. Kimi provokasyonların yapılacağı iddia edilen tören sakin geçti. İzmir'in Menemen İlçesi'nde 76 yıl önce cumhuriyet karşıtları tarafından şehid edilen Kubilay, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle anıldı.

Bol bol slogan atıldı!

Törene katılan CHP'liler, önceden planlandığı gibi ayrı yürümedi, diğer partililerle birlikte oldu. Yürüyüş sırasında ‘Alt kimlik üst kimlik yok ne mutlu Türküm diyene’, ‘Kubilaylar bizim, yobazlar olmaz’, ‘Çankaya laiktir laik kalacak’, “Çankaya yolu şeriata kapalı’, ‘AKP'nin imamı kaça sattın vatanı’ şeklinde sloganlar atıldı.

Baykal'ı sordular!

Yürüyüş sırasında CHP bayraklarını taşıyan partililerin yanına gelen bir kadın, ‘Siz buradasınız ancak genel başkanınız nerede?’ diye sordu. CHP'liler de “Genel başkanımız bu törenlere çok sık geldi. Bir kişi aynı anda her yerde olamaz. CHP kişi partisi değil, bir kurumdur. Biz buradayız” yanıtı verdi. Kortejin önünde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, eşi Nurdan Şahin, SHP Genel Sekreteri Ahmet Güryüz Ketenci, CHP Aydın Milletvekili Hasan Aydın, Ankara Milletvekili İsmail Değerli, kol kola girerek Kubilay'ın Yıldıztepe'deki anıtına yürüdü.

Menemen Belediye başkanı CHP'den atılmış!

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, basına yaptığı açıklamada, laik demokratik cumhuriyete sahip çıkmak ve dava arkadaşı CHP'den atılan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e destek vermek için törene geldiğini söyledi. Basın mensupları, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın törene katılmadığını hatırlatması üzerine Sarıgül, “Baykal, kişisel kararıyla buraya gelmeyebilir. Ancak CHP Genel Başkanı olarak buraya gelmeliydi. Kendisini parti geleneklerine uygun olarak burada karşılardık” dedi. Sarıgül'ün açıklamaları üzerine basın mensuplarının mikrofon uzattığı Kemal Anadol ise Baykal'ın Kabilay'ı anma törenlerine en çok katılan genel başkan olduğunu vurgulayarak polemik yaratmak istemediğini söyledi.

"İslamiyet sevgi ve rahmet dini!"

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapan Topçu Binbaşı Tamer Akpınar, aydınlığı sindiremeyen gerici ve yobazların, Menemen'de devlete ve inkılaplara kafa tuttuklarını, asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile bekçi Hasan ve Şevki'yi hunharca katlettiklerini hatırlattı. Binbaşı Akpınar, “Bu barbarlar, sevgi ve rahmet dini olan İslamiyete kan ve şiddet bulaştırdılar. Kubilay olayı cumhuriyete karşı örgütlü, planlı ve gerici bir ayaklanmadır. Şeriat özlemi duyanların o gün ve bugün konunun ciddiyetini, yaşanan vahşeti hafife almak için ileri sürdükleri gibi, olay sadece birkaç meczubun işi değildir.”

Bu arada benzer bir şekilde konuya yaklaşan Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, “Bu cinayeti işleyenlerin gerçek din anlayışıyla ve yüce dinimizle ilgisi yoktur. İlçemiz insanı, yaşadığı coğrafyada çağdaş ve yenilikçi yaşamı ilke edinmiştir” dedi.

iyibilgi.com



Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,739 µs