En Sıcak Konular

Baykal Adana'da iktidara krizle yüklendi

21 Şubat 2009 19:04 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisince Adana Uğur Mumcu Alanı'nda düzenlenecek açık hava toplantısında halka hitap etti.

İşte Baykal'ın konuşmasından satırbaşları:

Çukurovalılar, hiçbir partiyi ayırmadan soruyorum: Halinizden memnun musunuz? İçinizde bulunduğunuz durumu düşünün. Yarını düşünün. Allah aşkına durumunuzdan memnun musunuz? Emekliler, çiftçiler, ev kadınları, öğrenciler memnun musunuz?

Aldığınız verdiğinizi karşılıyor mu, borçlarınız ödeniyor mu? Siyasetin amacı ne? Siyaset insanları mutlu, huzurlu hissettirmek için yapılır. Peki siz bunu hak etmiyor musunuz?

Türkiye buraya nasıl geldi. Kimlerin kaptanlığında geldi. Bu gidişin gidiş olmadığnı söyleyenler yok muydu? Artık büyüyen, kalkınan Türkiye bitmiş. Artık küçülmüş Türkiye gelmiş. Esnaf dükkanını sabah açıp akşam kapatıyor. Türkiye sermayeden yemeye başladı. Aileler, devlet, esnaf herkes sermayeden yemeye başladı. Ailelerin borçları artıyor. Kredi kartlarınızı, faizleri ödeyebiliyor musunuz? 2,5 milyon insan borçlarını ödeyemedi.

Vatandaş kabus görüyor. Hayatı kabus oldu. Sadece 1 yılda eklenen işsiz sayısı 645 bin kişi arttı. 300 bin kişi de işsiz ama kendini kaydettirmemiş. Onları da ekle 945 bin kişi Türkiye'de işsiz kaldı. Bu resmi rakam. Bunun bir de gerçeği var. Bu makyajlanmış, pudralanmış rakamlar. İndirilmiş rakamlar bunlar.

700 bin kişilik ordumuz var, 945 bin işsizimiz var. İşsizlik ordumuzu bile geçmeye başlamış. Bu çok vahim bir durum. Çalışma, iş bulma özgürlüğü çok önemlidir. Aileler mutsuz, evine götürecek ekmek yok. Hani ekonomi çok iyi gidiyordu, herşey iyiydi. Önce borcu ödeyin. Türkiye'nin 220 milyar dolar borcu vardı. O bor. 500 milyar dolar oldu. 2 kat arttı. Hani herşey iyiydi, herşey yolundaydı.

Türkiye'nin tablosu bu. Bugün fabrikalar kapanmaya başladı, çalışmıyor. Borç patladı. Türkiye bunların yönetimnide çok ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya. Zaten kötü yönetiyorlardı. Bir de ekonomoik kriz eklendi. Tedbir yok çare yok. Bu krizde tedbir almamış tek ülke Türkiye. Tedbir araması beklenen iktidar kulağının üzerine yatmış bekliyor. Bu iktidar seçim kazanmak için harcama yapıyorlar. Seçim rüşveti dağıtıyorlar. Türkiye'de açlık var yoksulluk var. Ama bunlara Tunceli'de çamaşır makinası dağıtmak, buzdolabı dağıtmayı karıştırmayın. Bu seçim rüşvetidir, oy hovardılığıdır.

Ahlak olmazsa işte bugünkü tablo oluşur. Hiçbir ülkede Türkiye'deki kadar yolsuzluk yoktur. Kişisel yolsuzluktan çıktı artık, örgütlü yolsuzluk olmaya başladı. Artık şirket kuruyor, dernek kuruyor. Adam dernek kuruyor. Ramazan'da vatan diyen millet diyen gurbetçilere gidip diyor ki "Ramazan'da apacağın hayrı, zekatı benim derneğime ver, ben onu yerine gönderirim" diyor.

Napıyorlar ordan alıyorlar kuryeyle Türkiye'ye taşıyorlar. Nereye getiriyor. İstanbul'a, Ankara'ya. O paralarla şirketler kuruluyor. Televizyonlar kuruluyor. Ne yapıyorlar iktidara destek oluyor. Kimin televizyonu oluyor. AKP'nin televizyonu oluyor. Ergenekon'u arıyorlardı ne oldu. Bir sendikacıyı bulmuşlar, Mustafa Özbek'in üzerine gidiyorlar. Sen kasayı arıyorsan etrafına bir bakıver, etrafında çok kasa var çok. Bu kasalardan biri de Deniz Feneri kasası.



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,490 µs