En Sıcak Konular

Irkçı Yahudi ile El Fetihli ortak çıktı

21 Şubat 2009 18:21 tsi
Irkçı Yahudi ile El Fetihli ortak çıktı Filistin`e atom bombası isteyen ırkçı İsrailli Liberman, Dahlan aracılığıyla Filistin yönetiminden milyonlarca dolar kazanmış.

Avigdor Liberman tarafından kurulan Nativ el Hamizrach isismli şirketin, 2000 ve 2001 yıllarında Filistin yönetimi ile iş anlaşması yaptığı, bu anlaşmadan milyonlarca dolar elde ettiği ortaya çıktı.

İsrail gazetelerinden Haaretz`in haberine göre, son seçimlerde üçüncü parti olarak Knesset`e giren ve Likud ile koalisyon hükümeti kurması beklenen Yisrael Beiteinu partisi lideri Liberman`ın şirketi, Fiilistin yönetimine bu dönemde çoğunlukla inşaat malzemeleri sattı. "1999 yılından itibaren şirketin kasasına milyonlarca şekel yağmaya başladığının" ifade edildiği haberde, anlaşmanın o dönemde Filistin yönetiminde söz sahibi olan Muhammed Dahlan ile yapıldığı kaydedildi.

Filistinliler`e karşı ırkçı ve şiddet yanlısı açıklamalarıyla tanınan Liberman`ın Filistin yönetimi ile böyle bir anlaşma imzalamasının ülkede şaşkınlık doğurduğu savunulan haberde, İsrailli savcıların konu hakkında soruşturma başlattığı da duyuruldu.

Liberman, Filistin`lirin paralarını kasalarına doldurduğu günlerde, Mayıs 2001`de İsrail`in Batı Şeria`ya girerek Filistinliler`i "ezmesi" gerektiğini söylemişti.

Yine 2001`de, Liberman Yaser Arafat`ı Usame bin Ladin ile karşılaştırarak, "Onlarla konuşulmaz, üzerlerine uçaklar gönderilir" ifadelerini kullanmıştı.

Gazete, Liberman`ın 2001 yılında meclise girmesinden sonra Kıbrıs Rum Kesimi`nde yeni bir şirket kurarak, Nativ el Hamizrach şirketindeki hisse ve paralarını bu yeni şirkete aktardığına da dikkat çekti.



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,498 µs