En Sıcak Konular

Erdoğan Diyarbakır'da ne mesajı verdi?

21 Şubat 2009 14:09 tsi
Erdoğan Diyarbakır'da ne mesajı verdi? 'Bölgesel milliyetçilkte yapmayacağız. Kuzeyi güneye asla düşman nazarıyla baktırtmayacağız.'

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan halkı selamlıyor. Başbakan'ın heyetinde bulunan bakanlar ve milletvekilleri de meydanda toplanan kalabalığa takdim edilerek, halkı selamlıyor. Miting alanında yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görülüyor.

"Diyarbakır'ı en kalbi duygularımla selamlıyorum. Diyarbakır'da bulunmaktan, sizlerin coşkusuna, huzur ve adalet talebinize ortak olmaktan memnuniyet duyuyorum."

Başbakan Erdoğan Diyarbakırspor atkısını boynuna taktı.

"Türkiyeli olma ruhu tamda budur. Diytarbakır için Kutbettin Arzu dedik. Daha önce milletvekili olarak Meclis'e gönderdiğiniz bu kardeşinizi belediye başkanı olarak kucaklayacaksınız. Arzumuz Diyarbakır'ın hak ettiği hizmete kavuşmasıdır. Müjdeler olsdun Türkiye'ye, müjdeler olsun Diyarbakır'a. 29 Mart 2009 sabahı yeni bir dönem başlayacak. Yeni bir Nevruz ülkemizi baştan başa saracak. Diyarbakır'a taze bir huzur iklimi gelecek. Geçmiş dönemlerin yanlışlarını hep birlikte düzelteceğiz.

Şehircilikte Diyarbakır layık olduğu hizmetlere kavuşacak. Üç temel ilke ile yola devam ediyoruz. Hukuk, hürriyet, hizmet. Bu 3 temel husus siyasetimizin ana unsurudur. Biz tarihimizi, medeniyetimizi sizlerle birlikte inşa ettik. Fırat ve Dicle nehirleri gönüllerimize aktıkça ebediyete kadar birlikte yürüyeceğiz. Dün kendilerini devlet zannedenler bugün hukuk karşısında, millet karşısında yapayanlız kaldılar. Biz AK Parti olarak milletin vicdanı olmak için yola çıktık. Türkiye'nin kaynaklarını adaletle paylaşmak için mücadele ediyoruz.

Biziz siyasetimiz eser siyasetidir, hizmet siyasetidri, çamur siyaseti değil. Ne demek istediğimi öğrenmek isteyenler susuz 47 köyün nasıl suya kavuştuğuna baksınblar. Doğu'da vatandaşın aldığı sosyal yardımlara dil uzatıyorlar. Fırına, buzdolabına ne ihtiyaçları var diyorlar. Neredeyse anayasanın sosyal hukuk devleti ilkesini kaldırmayı teklif ediyorlar sonra da solcuyuz diyorlar.

Bu ülkede kimin yara kaşıdığına, kimin yara sardığına elbette bakacağız. Bugüne kadar imkansız denilen şeyleri yaptık. Yılların tahribatını düzeltmek zaman alıyor. Türkiye'den yayılan bu kardeşlik iklimi Kuzey Irak'tan Balkanlar'a Gazze'ye kadar dost ve kardeş ülkelerinin yüreğini serinletiyor. Türkiye'nin hiçbir meselesi çözümsüz değildir. Biz bu inançla hizmete yürüyoruz. Adalet terazisinde yol aldıkça gönüller fethediyoruz. Gerilimi değil kardeşliği güçlendiriyoruz. Bizim kitabımızda statükoculuk yok. Bizim kitabımızda reformcukuk var, sessiz devrimlere imza atmak var. Millete efendilik değil, millete hizmetkar olmak var.

Sizler hatır nedir, vicdan nedir iyi bilirsiniz. Defalarca yüksek gönüllerinizi gölgelemek isteyenlerin elini boşa düşürdünüz. Elini vicdanına koyan herkes ülkenin kasaba ve şehirlerinin nereden nereye geldiğine dikkat etsin.

Yıllarca kendilerini gizleyerek haksızlık üretenler deşifre oluyorlar. Türkiye'de olup biten herşeyi dikkatle izlediğinizi iyi biliyorum. Türkiye için bir arınma sürecidir. Temiz toplum, temiz siyaset sürecidir. Bugünlerin anlamını yarın daha iyi hissedeceksiniz. Bir zamanlar AK PArti iktidarı vardı, farklı bir Türkiye aldı, farklı bir Türkiye teslim etti.

Zıt kutuplarda, karşı cephelerde görünenlerin ortak oldukları nasıl da ortaya çıkıyor. Kardeşi kardeşe düşman erdenlerin nasıl maskeler taktıklarını kamuoyu dikkatle seyrediyor. Hangi tarafta yer alırsa alsın, çetelerin, mafyaların birbirinin değirmenine su taşıdıklarını güzel halkım biliyor. Şimdi gördükki; orası karanlık bir alem, karanlık işler çevirenler hep bir alem. Kitleleri meydanlara zorlarken birbirlerini nasıl beslediklerini görüyoruz artık. İşte bu iktidar bunu gerçekleştiren iktidardır. Artık bu karanlık filmi izlemek istemiyoruz. Suç örgütleri elin içeksin diyoruz. Bu büyük millet ebedi kardeşleğine sahip çıkacaktır. Biz milletimize güveniyoruz, milletimiz bize güveniyoruz. Bu güvenin hakkını vereceğiz. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Boşnağıyla şiddeti, terörü reddeden herkese değil elimizi kucağımızı da açıyoruz. Sandıktan çıkacak iradeye saygı gösteriyoruz. Yunus'un diliyle "Yaradılanı yaradandan ötürü severiz" Bakışımız budur.

AK Parti binasını taşa tutanlar, demokrasiyi bu milletin iradesini taşa tutmuş olşmuyor mu? Esnafa zorla kepenk kapattıranlar hak ve hürriyete taş atmış olmuyor mu? Diayrbakır'ın huzur kenti olamsından kim rahatsız oluyor. Biz bize oy vermeyenlerin de hukukunu, haklarını korumayı asli vazifemiz biliyoruz. Türkiye'nin huzurunu bütün politikaların üstünde tutarak "Gelin canlar bir olalım, Bir olalaım, diri olalım" diyorum. Vatandaşların ülkesine aidiyetini engelleyen ne varsa kaldırmak istiyoruz. Vatandaşlarımız arasında ayrımcılık yapmadık yapmayacağız.

Ayaküstü siyaseti ben sevmem. Kimseye yolda giderken söz vermedim. Valiye giderseniz istediğinizi alırsınız.

Etnik siyaset yapmadık, etnik milliyetçilik yapmayacağız. Çünkü bunlar vatandaşları Türkü Kürde düşman eden yaklaşımlardan. Bölgesel milliyetçilkte yapmayacağız. Kuzeyi güneye asla düşman nazarıyla baktırtmayacağız. Ama bu aradaki adil dağılımı da gidereceğiz. Dinsel milliyetçilikte yapmayacağız. Bu güzel ülkenin insanlarını namerde muhtaç etmiyeceğiz.

Diyarbakır'a kaynak aktarımında adil davranmadığımıza dair iddialar varmış. Ben belediye başkanlığından geldim, çileyi çektik. Bende kimseye bu çileyi çektirtmedim. Ayrımcılık benim kırmızı çizgimdir. İller Bankası'ndan gönderilen kaynak diğer illerle gönderilenle aynı.

Gerçekçi, yasalara uygun hiçbir proje geri gönderilmemiştir. Bu kaynakla neler yapılıp, neler yapaılmadığını da sizler en iyi biliyorsunuz. 29 Martta da bunu iyi değerlendireceksiniz. Bu ülkenin özü, mayası birdir, dolayısıyla bu milletde diridir. Hepimiz bu ülkenin asli unsuruyuz. Birinci sınıf vatandaşıyız. Bu ülke bizim. Hepimiz kendi ülkemizde ev sahibiyiz. Burada kimse kimseye misafir muamelesi yapamaz. Bu ülkenin hakkını, hukukunu kimseye çiğnetmeyeceğiz. Mülkün temeli adalettir. Aynı evin içerisinde kız kardeşinizin hakını adaletle verebilirsiniz.

Boşaltılan köylere yeniden hayat geçirdik. Köylerinden ayrılanların gönüllü olarak isteyenlerin köylerine veya başka istedikleri bir yerde iskanı için Köye Dönüş Projesi'ni uygulamaya koyduk.



Bu haber 993 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,241 µs