Ergenekon terör örgütüdür | " /> Ergenekon terör örgütüdür | "/>

En Sıcak Konular

Şenel: Ergenekon terör örgütüdür

21 Şubat 2009 12:20 tsi
Şenel: Ergenekon terör örgütüdür Savcıların talebi ve hakimlerin onayıyla gözaltına alınan eski bir hukukçu olan Emekli Tümgeneral Erdal Şenel Ergenekon savcılarıyla aynı ifadeleri kullanıyor.

Hürriyet gazetesinin haberine göre Genelkurmay adli müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel gözaltında kendisine sorulan sorulardan sonra Ergenekon'un bir terör örgütü olduğunu anladığını ifade ediyor. Şenel örgütün büyüklüğü karşısında ürperdiğini de söylüyor.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulama sırasında Şenel'e, yaptığı bir telefon görüşmesinde söylediği "Yapılan soruşturma bir rövanş" sözleri de ile ilgili olarak Şenel'e, "Yürütülen soruşturma tamamen hukuksal bir süreç olmasına rağmen sizin bunu bir rövanş olarak görmenizin sebebi nedir?" diye soruldu. Şenel'in bu soruya yanıtı şu oldu; "Sözün gelişi böyle söyledim. Kaldı ki o sıralar Ergenekon'un ne olduğunu bilmiyordum. Emniyette bana gösterilen belgelerden Ergenekon'un çok ciddi ve derin bir yapılanma olduğunu anladım. Ergenekon terör örgütünü bana nezarethanede gösterilen belgelerden fark ettim ve ürperdim. Kent Otel toplantılarına Engin Aydın'ın davetlisi olarak gittim, Mart ayında İlhan Selçuk gözaltına alındıktan sonra toplantılar dağıldı. 2009'dan itibaren tekrar devam kararı alındı. Ben de kendilerine, Allah aşkına bu işleri bırakın dedim ve katılmayacağımı söyledim." Habere göre Şenel "etkin pişmanlık hükümleri ihtimali" doğduğu gerekçesiyle mahkemeye sevk edilmiş. Ancak Şenel bunu kabil etmemiş.



Bu haber 878 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,599 µs