En Sıcak Konular

Sarıgül'den Sevigen'e: Eden bulur. Allah'ın sopası yok!

20 Şubat 2009 22:47 tsi
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sevigen'in istifasını böyle yorumladı.

Şişli Belediye Başkanı ve DSP'nin Şişli Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Söz Sende'nin seçim özel yayınında Balçiçek Pamir'in sorularını yanıtladı. Sarıgül, geçmiş dönemde yaptıklarını ve seçilmesi durumunda yapacaklarını anlattı. Sarıgül, şunları kaydetti:

BÜYÜKŞEHİR'E NEDEN ADAY OLMADI?

Bütün sosyal demokratlar bir araya gelmeden Büyükşehir'i kazanmak imkansız. Ben bir dönem daha Şişli ile ilgili projelerim var, onları bitirmeyi hedefliyorum.

BAYKAL'LA SAVAŞI

Ben ömrümde sadece bir kez 102 oyla kaybettim bir seçimi. Bir zalim, elimden 102 oyla kaçtı. Ama bu savaş bitmedi. O gece siyasi rüşvet dağıttı. İş Bankası hissesi dağıttı, milletvekilliği vaad etti.  Antidemokratik uygulamalar yaptı. Beyefendi'nin tek derdi kendi koltuğunu korumak. Diyor ki 'Küçük olsun benim olsun'. Demokratik solun ve sosyal demokratların önündeki en büyük engel Baykal'dır.  Bugün dyebiliyor mu yüzde 50 oy alacağım diye. Seçim hedefini yüzde 15-20 arasında sıkıştırmış. Ben yarışı bırakmam. Ben bulunduğum kurumu iktidara taşımayı hedefledim. Ben kariyerimde ana muhalefet lideri olarak değil Başbakan olarak anılmak isterim. Seçimi kazanamayan bir genel başkan istifa etmeli. Bundan sonraki yapılacak ilk seçimde 'Ak Güvercin' iktidara uçacak. Tarlaya tohumları atacağız ve bir dahaki seçimde Demokratik Sol Parti iktidara yürüyecek.

CHP'NİN ÇARŞAF AÇILIMI

İnançlarımız Allah'a ulaşma yoludur. İktidara ulaşma yolu olarak kullanmamalıyız. Biz de çok cami, cemevi yaptık. Sinagoglarımızı, kiliselerimizi kucakladık, restore ettik. Ama bunu şova dönüştürmedik. Siyasi rant için kullanmadık. Bu girişim suni bir girişim. İçten değiller. Sefa Sirmen de 'Ben her mahalleye Kuran Kursu açacağım' dedi. Zaten her mahallede Kuran kursu var. Bu sadece oy avcılığıdır. İnancın suistimal edilmesidir. Baykal'ın CHP'si; proje üretmeyen, herkesin kafasına göre konuştuğu, inançlara saygısı olmayan bir CHP haline gelmiştir. O zaman neden türbanın üniversiteye girmesine itiraz ettiniz. Başı açık olan da başı kapalı olan da işsizdir. Önemli olan onları siyasat malzemesi olarak kullanmamaktır. Bunu seçime 15 dakika kala yaparsanız inandırıcı olmaz. CHP'nin ve sosyal demokrasinin ruhuna aykırıdır.

SİYASETTEKİ KİRLİLİK

Beyefendi'nin (Baykal'ı kastediyor) çevresinde koltuk meraklısı yağcılar var. Bizim yöntemimiz zaten çok yanlış. Ön seçim olması lazım. Belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ön seçimle aday olmalı.
Ben açık toplumu savunuyorum. Siyaset adamları dürüst olmalı. Bunlar siyasete olan güveni zedeliyor. Dosya savaşlarını bize yönelik başlatanlar da var. Ama onları önemsemiyoruz.

SEVİGEN'İN İSTİFASI

Ben delikanlı ve mert bir adamım. Yaralı adam şu anda yerde yatıyor ve ben konuşmam. Yerden kalksın sonra konuşurum. Seçimlerden sonra. Ama tek birşey söyleyebilirim. Eden bulur. Allah'ın sopası yok.

PROJELER

Bugüne kadar sol hep konuşur, hep anlatır. Vatandaşta 'Sol sadece konuşur. Projesi yok' anlayışı var. Bugün anamuhalefet partisinin Türkiye'yi değiştirecek bir projesi var mı? Yok. Ama benim projelerim var.
Şişli bölgesindeki okulları yıkıp yeniden yaptık. Ve bu okulların yüzde 90'ı şu anda tam gün eğitim sistemine geçti. Kolejlerden farkı yok birçok okulumuzun.
2 bin 400 öğretmenin faydalanacağı Öğretmen Evi yapacağız. Fitness, sauna, spor salonu, lokanta gibi hizmetler olacak içinde. Emeklilerimiz için sosyal alanlar yarattık. Otopark sorunu Şişli'nin çok büyük bir sorunudur. Geçen dönem bu sorunu aşabilmek için otoraklar yaptık.
Önümüzdeki dönemde de yeni otopark projelerimiz var. Kentsel tasarım projelerimiz var. Bin 814 binanın restorasyon çalışmasını yaptık. Ben her sabah saat 5'te kalkıyorum ve hizmete başlıyorum. Sadece seçim öncesinde değil, her zaman. Seçim öncesi yapanların halini görüyoruz. Çarşafa dolanıyorlar.
Cumhuriyet'in 80'inci yılında Mecidiyeköy'den Takism'e kadar bayrak açtık. 90'ıncı yılında hazrıladığımız öyle bir kutlama programı var ki; dünyanın gözü Türkiye'de olacak.

SEÇİM HEDEFİ

Yüzde 70'in altına düşersem çok çok üzülürüm. Ama benim  yurttaşlardan bir isteğim daha var. Sandığa mutlaka gidelim ve katılımda da rekor kıralım. Hayatımın seçimine hazırlanıyorum. Bugüne kadar hazırlanmadığım gibi hazırlanıyorum bu seçime.

BAŞBAKAN'LA BENZERLİK

İddialı olması, enerjisi, çok koşturmasında kendimle benzerlik buluyorum. Davos'taki çıkışını destekliyorum. Ben de olsam aynı  şeyi yapardım.
 
haberturk



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,011 µs