En Sıcak Konular

Doğan Yayın'dan ceza açıklaması

20 Şubat 2009 22:14 tsi
Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Soner Gedik, Doğan Yayın Holding'e kesilen vergi cezası ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Gedik, ''Yedi yıl boyunca 1 trilyonluk ceza Demokles'in kılıcı gibi orada duracak.'' dedi. Gedik, ''Ben hayatımda böyle şey görmedim. Nasıl bir matematik, bunu anlamak mümkün değil. Bir kuzudan 1 post çıkarılır, burada 7 tane post çıkarılmış, 7 katı ile önümüze bir rakam geliyor.'' diye konuştu.

Gedik, Doğan TV Center'de düzenlediği basın toplantısında, Nisan 2008'de Doğan Yayın Holding ve 4 iştirakinde vergi denetiminin eş zamanlı olarak 10 uzmanla başlatıldığını; denetimin 2003 ve 2004 dahil 6 yılı kapsadığını ifade etti.

Bugüne kadar 17'si Doğan Yayın Holding ile ilgili olmak üzere toplam 20-21 raporun yazıldığını bildiren Gedik, denetim sonuçlarına ilişkin toplam 862 milyon TL vergi aslı ve cezasının tebliğ edildiğini söyledi.

Gedik, ''Denetimci arkadaşımız diyor ki, 'ben bu işin 2006'da yapılması gerektiğine inanıyorum'. Şekil şartlarını yerine getirmediğimiz için bizi muhasebede hile yapmak ve kaçakçılıkla suçluyor. Kaçakçılık lafı ile de üç kat ceza uyguluyor, vergi bir anda 772 milyon TL'ye ulaşıyor.'' diye konuştu.

'BİR KUZUDAN 7 POST ÇIKARILMIŞ"

Gedik, kendisinin eski bir hesap uzmanı olduğunu vurguladı. Gedik, ''Ben hayatımda böyle şey görmedim. Nasıl bir matematik, bunu anlamak mümkün değil. Bir kuzudan 1 post çıkarılır, burada 7 tane post çıkarılmış, 7 katı ile önümüze bir rakam geliyor.'' dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin açıklamalarına da değinen Gedik, ''Sayın Canikli, 'biz bütün büyük mükelleflere bakıyoruz' diyor. Keşke bakılsa... Onlarca şirketimiz inceleme altında. İlk defa başımıza gelen bir şey değil. Biz alışığız.'' diye konuştu.

Kendi haklarının vergi mahkemesine gitmek olduğunu ifade eden Gedik, davaların 1-2 yıl süreceğini; oradan Danıştay'a gideceğini; 1 yıldan 7 yıla kadar uzayacak proses olduğunu anlattı. Gedik, "Yedi yıl boyunca 1 trilyonluk ceza Demokles'in Kılıcı gibi orada duracak.'' dedi.

Gedik, her ortamda her kişiyle tartışmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

''MALİYE BAKANI İLE KONUŞACAK BİR DURUM YOK''

Gedik, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Gedik, Maliye Bakanı ile ABD dönüşü görüşüp görüşmeyeceklerine ilişkin bir soru üzerine, ''Birkaç kişinin yaptığı hatayı, yanlışlığı bütün camiaya yansıtmak yanlış. Maliye Bakanımız şifa bulup geldiğinde konuşacak hiçbir şeyimiz yok. Yapılacak hiçbir şey yok.'' dedi.

cihan



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,479 µs