En Sıcak Konular

Erdoğan'ın mitingi Kürtçe verilecek

20 Şubat 2009 22:02 tsi
Başbakan Erdoğan'ın yarınki Diyarbakır mitingi Kürtçe kanal TRT6'dan canlı yayınlanacak. Başbakan'ın konuşması simültane tercüme ile Kürtçe verilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü Diyarbakır'da katılacağı miting bir süre önce Kürtçe olarak yayına başlayan TRT Şeş (TRT 6) tarafından da canlı yayınlanacak.

Erdoğan'ın konuşması simültane olarak Kürtçe'ye çevrilecek. Yılbaşında yayına başlayan TRT Şeş ilk kez bir partinin mitingini canlı yayınlamış olacak.

Başbakan Erdoğan Diyarbakır`a son olarak 20 Ekim 2008 tarihinde gitmişti. Erdoğan`ın Diyarbakır ve daha sonra bölge kentlerine gerçekleştirdiği geziler DTP tarafından çok sert eleştirilmiş, sokaklarda izinsiz gösteriler yapılmış, polisle göstericiler arasında taşlı-gaz bombalı düello yaşanmıştı. 29 Mart`ta yapılacak yerel seçimlerde AKP`nin `almak`, DTP`nin `düşürmemek` için yoğun çaba harcadığı `kalelerin` başında gelen Diyarbakır`a bu atmosferde gitmeye hazırlanan Başbakan Erdoğan`a TRT de `Kürtçe desteği` verecek.

2009 yılı başında Kürtçe yayına başlayan TRT 6, Başbakan, yarın yapacağı Diyarbakır mitingini canlı ve Kürtçe simultane tercüme ile yayımlamak için hazırlık yürütüyor.

TRT tarihinde bir ilk

İlk kez bir partinin mitingini `canlı` ve Kürtçe simultane ile yayımlamaya hazırlanan TRT 6`da, en büyük endişenin `iş kazasına uğramak` olduğu belirtildi. Simultane Kürtçe tercümenin riskine dikkat çeken kaynaklar, herhangi bir sorun yaşanmaması için önlemleri aldıklarını belirttiler. Erdoğan`ın Diyarbakır mitingini Kürtçe simultane tercüme ile yayımlanmasına `özel anlam` yüklenmemesi gerektiğini savunan kaynaklar, başka partilerin de mitinglerini yayımlayabileceklerini ima etti.

Erdoğan`ın Diyarbakır`da, hükümetin tüm etnik kimliklere saygılı olduğu mesajını yineleyeceği belirtildi. AKP`nin Kürtçe`nin kullanımı konusunda yaşanan sorunları çözmek için adım attığına ve özgürlüklerin alanını genişlettiğine vurgu yapacak olan Erdoğan`ın, Diyarbakırlılardan yerel seçimde partisine oy isteyeceği ifade edildi.

cihan - radikal

 


 



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,675 µs