En Sıcak Konular

TPAO: 14 sene daha dişinizi sıkın

20 Şubat 2009 19:52 tsi
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, Türkiye'nin 2023 yılında petrol ve doğalgazda dışa bağımlılıktan kurtulacağını söyledi.

Mehmet Uysal, Türkiye'nin yurt dışı ve yurt içi petrol ve doğalgaz arama çalışmaları, enerjideki dışa bağımlılık ve yatırımlar konusunda Adıyaman TPAO'da basın açıklaması yaptı. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılıktan 2023 yılında kurtulacağını söyleyen Uysal, "Dışa bağımlılıktan kurtulmak için bizim koyduğumuz hedef 2023'tür. Bunun için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Türkiye'nin her bölgesinde keşif çalışmalarımız devam ediyor. Olumlu sonuçlar elde ediyoruz. Teknolojinin gelişmesi ile denizin altında da çalışmalarımız başladı. Karadeniz Bölgesi'nde denizin altında çalışmalarımız devam ediyor. Bu kaynak ile beraber bizim enerjide dışa bağımlılığımız bitecek. Türkiye rahat bir nefes alacak." dedi.

Adıyaman'daki petrol kuyuları hakkında da bilgi veren Uysal, Adıyaman'da 16 sondaj kuyusu olduğunu ve hedeflerinin Şambayat' taki sondajlarla beraber 25 olduğunu anlattı. Adıyaman'daki petrolün kaliteli olduğunu belirten Uysal, "Adıyaman'ın Ülkemize enerji olarak ciddi miktarda katkısı var. Her yıl müthiş bir gelişme gösteriyor." diye konuştu.

Adıyaman'ın üniversiteye kavuşmuş olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Uysal, "Üniversitede petrol bölümünde okuyan öğrencilere staj bakımından yardımcı oluyoruz. Ayrıca, bu öğrenciler eleman ihtiyacı bakımından bizim için çok önemli. TPAO yurt dışında eğitim gören ve mastır yapan 100 öğrenci kontenjanı var. Fakat bu kontenjanı bir türlü dolduramıyoruz. Öğrenciler yeter ki okusun, biz elimizden geleni yaparız." şeklinde konuştu.

Adıyaman TPAO toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal ile Genel Müdür yardımcıları Murat Altıparmak, Yurdal Öztaş, Sondaj Daire Başkanı Recep Atalay, Arama Daire Başkanı Ömer Şahintürk, Üretim Daire Başkanı Ali Tirek, Adıyaman Bölge Müdürü Besim Şimşek de katıldı.

bugün

 



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,268 µs