En Sıcak Konular

Ekren'den alışveriş çeki açıklaması

20 Şubat 2009 17:27 tsi
Hükümetin krize karşı alacağı tedbirler arasında sayılan 'alışveriş çeki' dağıtılması ile ilgili son haberler kafaları karıştırdı.

Bu karışıklığı gidermek için İstanbul'da 'özel' bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, "Böyle bir şey yok. Henüz Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda tartışıyoruz." açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in, Ziraat Bankası şubesini açmak üzere gittiği Atina'da yaptığı ifade edilen, "9 milyon çalışana 200 ila 500 TL arasında alışveriş çeki dağıtılacak" açıklaması Türkiye'de geniş yankı uyandırdı. Ancak Ekren İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında meselenin henüz 'tartışma' aşamasında olduğunu duyurdu. Ancak Ekren'in basın toplantısına 'özel' çağrı yapılması eleştiri konusu oldu.

BASIN TOPLANTISI KARGAŞASI

Toplantı ile ilgili olarak önce, Ekren'in saat 15.00'te Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceği yönünde haberler yayıldı. Ancak resmi kaynaklar bunu doğrulamadı. Konuyla ilgili olarak Cihan'ın ulaştığı Başbakan Yardımcısı Ekren'in basın danışmanı Erkan Durdu ise şu açıklamayı yapmakla yetindi: "Bir basın toplantısı olmayacak. Biz böyle bir haber vermedik. Sayın bakan bizimle Atina'ya gelen iki haber kanalı ve aa ile görüşecek. Odamız küçük olduğu için sayın bakan böyle uygun gördü. Basına açık bir toplantı değil." Sonuçta, Ekren'in açıklama yapacağını duyan birçok TV kanalı toplantının yapılacağı mekana gittikleri için Ekren'in açıklamalarını dinlerken, Durdu'nun 'Basın toplantısı olmayacak' yönündeki sözlerini dikkate alarak gitmeyen basın kuruluşları haberi atlamış oldu.

CİHAN



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,401 µs