En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu iddialara cevap verdi

20 Şubat 2009 17:23 tsi
Kılıçdaroğlu iddialara cevap verdi Bir gazeteci Kılıçdaroğlu'na SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde usulsüz bir şekilde kuruma eleman alındığı iddialarını sordu. İşte Kılıçdaroğlu'nun cevabı..

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın belediyeye ait 23 şirketin bilançoları ve gelir gider tablolarını pazar gününe kadar açıklamaması durumunda, kendisinin açıklayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'le birlikte Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'u Fulya'daki genel merkezde ziyaret etti.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ulusoy, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin turizm sektörü konusunda bir araya geldiğini söyledi.

Türkiye'nin uluslararası turizmin ''birleşmiş milletleri'' olduğunu ifade eden Ulusoy, ''Bu birleşmiş milletlerin merkezi ise İstanbul'dur. Gençlerimize iş verecek istihdam alanları oluşturacak sektörlerin başında turizm geliyor. Güzel, yaşanabilir, güvenilir bir İstanbul istiyoruz. Bunu Sayın Kılıçdaroğlu'na da anlattık'' dedi.
Kılıçdaroğlu da turizm sektörünün önemine işaret ederek, İstanbul'un bir dünya markası olduğunu kaydetti. 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehir olan İstanbul'un, tüm bu tarihi ve kültürel birikimine rağmen dünya metropolleri sıralamasında son 5 yılda gerilediğini ileri sürdü.

Bunun İstanbul'da büyük sorunların yaşandığının göstergesi olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, turistlerin güvenilir ve rahat bir şekilde gezebilmesi ve en gelişmiş metropollerle yarışabilmesi için İstanbul'a yönelik birçok projeleri olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu, tarihi yarımadayı çirkin yapılaşmadan uzaklaştıracaklarını, tarihi eserleri restore edeceklerini, Taksim ve Kadıköy meydanlarını sadece yayaların kullanabileceği alanlar haline getireceklerini söyledi.

Haliç bölgesinin çok kötü bir durumda olduğunu da iddia eden Kılıçdaroğlu, ''Buraya Altın Boynuz diyorsak, tarihindeki gibi Altın Boynuz'a dönüştürmeliyiz. Bu alanları süratle turizme kazandıracağız'' diye konuştu.

İSTANBUL BİR MARKA OLACAK

''İstanbul'u turistlerin özgürce dolaşarak, tarihi teneffüs edecekleri, bir marka şehir haline getireceklerini'' kaydeden Kılıçdaroğlu, kentte ayrıca 5 yıl içinde büyük bir opera salonu yapacaklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul'a gelen turist sayının İstanbul'un hakettiğinden çok az olduğunu belirterek, ''Yatak sayısı da çok az. Biz özel sektörü turizm konusunda teşvik edeceğiz. Onlara her türlü kolaylılığı göstereceğiz. Bunun ardından da İstanbul'a gelen turist sayısı da kentteki yatak sayısı da istihdam alanları da artacak. Böylece İstanbul bir marka olacak. Temel hedefimiz İstanbul'u bir dünya markası yapmaktır. İstanbul bugünkü haliyle maalesef bir dünya markası değil'' dedi.

GİTSİN O DÜKKANINDA OTURSUN

Bir gazetecinin ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basına (Kılıçdaroğlu'na İstanbul için el kılavuzu) başlıklı bir dosya gönderdi. Bu konuda ne diyeceksiniz?'' sorusuna Kılıçdaroğlu, bir televizyon programında tartışmak için Topbaş'a çağrıda bulunduğunu ancak herhangi bir yanıt alamadığını söyledi.

Topbaş'a her zaman tartışmaya hazır olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Sayın Kadir Topbaş isterse zaten benimle bir araya gelmek tartışmak ya da sohbet etmek isterse bu imkanı zaten var. Ama benim konuşmalarımdan özetler alıp bana göndermesini çağdaş bir anlayışla hiç ama hiç bağdaştıramadım. Bakın ben görkemli bir opera binası sözü veriyorum. Sayın Kadir Topbaş acaba operanın ne demek olduğunu biliyor mu? Hayatı boyunca operaya gitti mi? Sayın Kadir Topbaş İstanbul'da kaç müzeyi ziyaret etti. Sayın Kadir Topbaş İstanbul'daki kaç tarihi yapıyı onararak turizme kazandırdı. Konuşmalarımdan bazı kesitler alıp, bunu bürokratlarına hazırlatarak gazete ve televizyonlara servis etmesini Sayın Kadir Topbaş'a yakıştıramadım. Eğer bunu yapıyorsa oradan ayrılsın. Bakın ne güzel muhallebici dükkanı var. Gitsin o dükkanda otursun. Burada muhallebi olanağını geliştirebilir, güzel çalışmalar yapabilir.''

Kılıçdaroğlu, ''Topbaş'ın özgüveni bulunmadığını'' iddia ederek, özgüveni bulunmayan insanların metropolleri yönetmeyeceğini belirtti.

PAZAR GÜNÜ DOSYA AÇIKLAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 23 şirketin bulunduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, ''Sayın Kadir Topbaş belediye şirketlerinin bilançolarını neden açıklamıyor? Kim elini tutuyor, gözlerini kim kapatıyor açıklasın? Sayın Topbaş, belediyeye ait şirketlerin gelir gider tablolarını da açıklasın. Açıklamazsa Topbaş'ın yerine bunu ben açıklayacağım'' dedi.

Gazetecilerin ''ne zaman açıklayacaksınız?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, ''Pazar günü'' yanıtını verdi.

Bugün bir gazetenin, ''SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde usulsüz bir şekilde kuruma bin 937 kişiyi aldığı ve kardeşine kaçak su kullanmaktan ceza kesildiği'' iddialarına yer verdiğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, ''İnsanlar sokakta yürürken pisliğe basmak istemezler. Çünkü ayakkabıları kirlenir. Ben de ayakkabılarımın kirlenmesini istemiyorum'' cevabını verdi.

''Yani hakkınızdaki iddialar asılsız mı?'' sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Beni soruşturmakla görevli organlar bellidir. Başbakanlık Teftiş Kurulu, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Devlet Denetleme Kurulu gibi. Açık ve net çek veriyorum. Benimle ilgili olarak bu makamlardan bir tek olumsuz dosya varsa, yolsuzluk yapmıştır diye bir tek tepki varsa ben bırakın milletvekilliğini adaylığı bile bırakırım. Bu kadar açık ve netim. Çünkü ben özgüveni olan bir insanım.''

''Mehmet Sevigen gereğini yapmalıdır demiştiniz. Ama ne Sevigen ne de CHP Genel Merkezi'nden bir ses çıkmıyor. Bu konuda bir çağrınız var mı?'' sorusuna karşılık da Kılıçdaroğlu, ''Gelişmeleri izleyeceğiz'' yanıtını verdi.




Bu haber 1,403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,958 µs