-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

İşte Tolon'un inkar ettiği gerçek! -Video

20 Şubat 2009 13:01 tsi
İşte Tolon'un inkar ettiği gerçek! -Video
 
Başkan ve üyeleri onlarca suç iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konulan VKGB Derneği'nin yaptığı ilk toplantının kamera kayıtları ortaya çıktı. Görüntüler'de Hurşit Tolon'un inkar ettiği bir gerçek de kameralara yansıyor.

2005 yılında yapılan toplantıya dönemin 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un çelenk gönderdiği, bir çok Ergenekon sanığının da bizzat katıldığı görülüyor.

Ergenekon iddianamesinde de söz edilen toplantıya katılanlardan Muzaffer Tekin, Danıştay saldırganı Alparslan Aslan'ı bu toplantıda gördüğünü söylüyor.

Tarih 13 Nisan 2005. Kadıköy'deki Erol Çakır öğretmen evi, çok sayıda davetlinin katıldığı Vatansever Kuvvetler Güç Birliği'nin ilk toplantısına ev sahipliği yapıyor. İşte o görüntüler....

 


 

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği derneğinin tanışma toplantısı, daha sonra Ergenekon'la gündeme gelen veya tutuklanan birçok ismi de bir araya getirmiş. Toplantıya katılanlar arasında silah üzerine ölme ve öldürme yemini ettiren Kuvvai Milliye Derneği Başkanı Emekli Albay Fikri Karadağ ile Derneğin yöneticilerinden Hüseyin Görüm, Danıştay saldırısı sonrası gözaltına alınan Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin de bulunuyor.

Onursal başkanlığını emekli Korgeneral Hasan Kundakçı'nın yaptığı ileri sürülen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Derneği'nin toplantısına birbirinden ilginç isimlerin de çelenk gönderdiği görülüyor. Dönemin 1. Ordu Komutanı, bugünün Ergenekon sanığı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un gönderdiği çelenk diğerleri arasında dikkat çekiyor.

Toplantıya ayrıca KKTC Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil , Emekli Korgeneral Suat İlhan ve Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş'ın da çelenk göndererek destek verdikleri anlaşılıyor.

Bu toplantı Ergenekon iddianamesinde de geçiyor. İddianamede, toplantıya katılan Muzaffer Tekin'in, Danıştay saldırısında tetiği çeken ve yakalandığında da üzerinden Vatansever Kuvvetler Güçbirliği'nin kartviziti çıkan Alparslan Arslan'ı bu toplantıda gördüğünü söylediği yazıyor.

Üyeleri şehit ailelerini dolandırmak ve çete kurmak suçundan tutuklanan derneğe Çelenk gönderen Emekli Orgeneral Hurşit Tolon,daha önce bu konu ile ilgili yapılan haberleri avukatı aracılığıyla yalanlamıştı. Dernek toplantısına, çelenk gönderdiği yönündeki haberleri tekzip ettiren Tolon, dernekle ilişkilendirilmesini de avukatı aracılığıyla şu sözlerle eleştirmişti.

''ANILAN HABERDE BAHSEDİLMİŞ OLDUĞU GİBİ MÜVEKKİLİM VATANSEVER KUVVETLER GÜÇ BİRLİĞİ HAREKETİ'NİN HERHANGİ BİR TOPLANTISINA ÇELENK GÖNDERMEMİŞ VE BU KURUM VEYA ÖRGÜTLENME İLE HERHANGİ BİR İLİŞKİ İÇERİSİNE GİRMEMİŞTİR. MÜVEKKİLİM HAKKINDA GERÇEĞE AYKIRI İTHAMLAR İÇEREN, MÜVEKKİLİMİN ŞEREF VE HAYSİYETİNE SALDIRI TEŞKİL EDEN, MÜVEKKİLİMİ İLLEGAL BİR ÖRGÜT YAPILANMASI İÇERİSİNDE GÖSTEREN BU HABERİN DÜZELTİLMESİNİ...''

Tolon, derneğe çelenk gönderilmesi ile ilgili haber yapılmasını ''Şeref ve haysiyete saldırı, illegal bir örgüt içinde gösterme çabası'' olarak değerlendiriyor. Ancak vatansever kuvvetler güç birliği toplantısının görüntülerinde üzerinde 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon yazılı bir Çelengin yer aldığı açıkça görülüyor.
 
 
zaman



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,208 µs