Baykal şoku ! | " /> Baykal şoku ! | "/>

En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na Baykal şoku !

20 Şubat 2009 10:31 tsi
Kılıçdaroğlu'na Baykal şoku ! CHP lideri Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu'nu ilk defa eleştirdi. Baykal, Sevigen'e sahip çıkarken Kılıçdaroğlu'na da dürüstlük dersi verdi.

CHP lideri Deniz Baykal, bazı ticarî işlerde aracılık yaptığı iddia edilen Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'e sahip çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Gereğini yapmalı." diyerek istifaya çağırdığı Sevigen'in ayıp bir iş yapmadığını savundu.

Ardından Kılıçdaroğlu'na dürüstlük dersi verdi: "Dürüstlük, her suçlamanın yanında yer alarak, suçlama korosuna katılarak güvence altına alınamaz."

Baykal, NTV'nin canlı yayınında Mehmet Sevigen'e ilişkin suçlamaları değerlendirdi. Kamuoyuna yansıyan suçlamaların haksız olduğunu belirten Baykal, olayın Şaban Dişli olayına benzemediğini ileri sürdü. Baykal, "Görevden ayrılsın, diyorlar. Neden ayrılacak? Olayı herkesin iyi anlaması gerekir. Bir imar yolsuzluğu tablosuyla karşı karşıya değiliz." diye konuştu. Yasalara göre ortada suç teşkil eden bir durum olmadığını belirten CHP lideri, şöyle devam etti: "Arsa sahibinin tamamen ticarî bir teklifi söz konusudur. Mehmet Sevigen'in de buna ilgi gösterdiği, bu ticarî ilişkiye açık durduğu görülmüştür. Alanla satan arasında işgüzarlık yapmış, teklife de ilgi duymuş. Bu yolsuzluk değil, ama 'uygun mu?' derseniz, benim anlayışıma göre uygun değildir. Ticarî ilişkilere girilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Ama bunun bir yolsuzluk gibi takip edilmesi de mümkün değil."

Kılıçdaroğlu'na 'dürüstlük' dersi

Kimsenin Mehmet Sevigen'i linç etmeye kalkışmamasını isteyen Baykal, bu konuda bir gazetenin sistematik bir yayın yaptığına dikkat çekti. Mehmet Sevigen'in bazı adaylardan para talep ettiğine dair iddiaların ispatlanmadığını hatırlatan Baykal, ortada ispat olmadığını belirtti. Bu sebeple Sevigen'in istifasını istemenin ona karşı haksızlık olacağını vurguladı. Baykal, bu konuda Sefa Sirmen örneğini verdi: "Sirmen de Yuvacık Barajı'yla ilgili suçlandı. Ancak dokunulmazlığı kalkınca aklandı. Eğer o iddiaları ciddiye alsak Sirmen'i siyasetin dışına atmış olacaktık. Şimdi Kocaeli'nde başkan adayımız." Baykal, parti içi muhaliflerin Sevigen'in istifa etmesine ilişkin taleplerini "Parti içi tartışmalara böyle olayları alet etmek kadar yanlış bir şey yok. Hepimiz vicdanımızda olayları tam inceledikten sonra bir karara varmalıyız." şeklinde değerlendirdi. "Sevigen, gereğini yapmalı" diyen Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi. CHP lideri, "Dürüstlük, her suçlamayı, bunun yanında yer alarak, suçlama korosuna katılarak güvence altına alınamaz. Ne var ne yok, o ayrımı yapmak gerekir. O ayrımı yaparsak hem dürüstlüğü güvenceye alırız hem de yıpratma, intikam çabaları ya da siyasî hesaplaşmaları oraya taşımayız." ifadelerini kullandı.

Sevigen'in yaptığı işin yasak olmadığını ama uygun da olmadığını anlatan Baykal, parti olarak 'kitlesel' kampanyalara teslim olmayacaklarını belirtti. Baykal, bundan sonra nasıl bir tavır izleyeceğine ilişkin soruya şu karşılığı verdi: "Olayı tüm boyutlarıyla inceliyorum. Özel bir duygunun esiri değilim. Her ciddi belge beni ilgilendirir. İspatlayın, gereğini yapalım."



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,780 µs