'Altınok'lu bölme planı | " /> 'Altınok'lu bölme planı | "/>

En Sıcak Konular

AK Parti'yi 'Altınok'lu bölme planı

20 Şubat 2009 08:49 tsi
AK Parti'yi 'Altınok'lu bölme planı

Turgut Altınok'un AK Parti Keçiören Belediye Başkanılığı adaylığından çekilmesinin perde arkası...

Adem Yavuz ARSLAN / Bugün

Olağan şüpheliler ve sürpriz katiller

Final sahnesiyle herkesi şok eden Kevin Specy'nin efsane filmi 'Olağan şüpheliler' tam da Ankara'nın halini yansıtıyor.

Başkent kelimenin tam anlamıyla toz duman. Kim ne diyor, kim kimle çatışıyor, kenara çekilip kıs kıs gülenler kim, belli değil.
29 Mart seçimlerinin gergin olacağını bekliyorduk ama çatışmanın 'bel altına' ineceğini pek ummuyorduk. Daha doğrusu dedikodu olarak dolaşan senaryolara itibar etmemiştik.

Ak Parti ve Başbakan Erdoğan 'hızlı koşanın kazandığı' seçim yarışında yollarda. Her gün başka bir şehirde miting yapıyor. Bu karda kışta, bu tempo taktir edilecek bir şey. Unutmamak gerekli ki seçimin nabzı meydanlarda ve mitinglerde atar. Tayyip Erdoğan tek başına AK Parti'nin seçim kampanyasını sırtlamış durumda.

CHP, Gürsel Tekin'in istifa resti ve Mehmet Sevigen'in rant iddialarıyla boğuşuyor. Herkesi yolsuzlukla itham eden bir partinin bizzat kendisinin de aynı ithama muhatap olması ilginç bir durum. Şaban Dişli'yi AK Parti barındırmamıştı ama Baykal hararetle Sevigen'i savunuyor. MHP ise sessiz ve derinden gidiyor.

Ankara'nın en hararetli konusu Keçiören'de Turgut Altınok'un çekilmesi. Bu durum herkes için büyük sürpriz oldu. Senaryolar havada uçuşuyor. 10 yıl önce çekildiği söylenen bir görüntü iddiası var.

Aslında siyasette düellolar başladığında sevinmiştik. Bizim gibi doğu toplumlarında olan pusu kurma geleneği yerine şeffaf düellolar başlayacak, her şey aleni olacak beklentisine kapılmıştık. Ama gördük ki tuzak kurma, bunları saklama ve on yıl sonra tehdit ve şantaj amaçlı çıkarma hâlâ geçerli bir siyaset yöntemi. Velev ki iddialar doğru. Başkalarının özel hayatından bize ne?

Peki ne oluyor? Ankara'nın nabzını iyi tutan çevrelerin yorumu özetle şöyle. "Altınok pis bir senaryonun kurbanı oldu. Önce Gökçek üzerinden iktidar partisini bölme planı yürürlüğe kondu. Fakat Başbakan oyunu gördüğü için Gökçek'i tekrar aday yaptı. İkinci aşamada AK Parti'nin oy deposu sayılan Keçiören'e dönüldü. Kaset iddialarının son güne bırakılmasındaki niyet Turgut Altınok'u büyükşehire bağımsız aday yaptırıp Gökçek'in oylarını bölmekti. Gökçek'ten vurulamayan AK Parti, Altınok üzerinden vuruluyor. Bombanın pimi çekilip ortaya atıldı."

"Olağan şüpheliler" filminin son sahnesi herkesi şok eder. Katil hiç umulmayan kişi çıkmıştır. Cinayet büro dedektifleri faili ararken temel bir soruyla işe koyulurlar: Bu işten kimin çıkarı var? Daha ceset ortadayken bu soru üzerinden alternatifler araştırılır. Altınok'un çekilmesine neden olan dedikoduyu kim tetikledi? Temel soruyla başlarsak. Bu işten kimin çıkarı var? Gökçek ve AK Parti olmadığı kesin.



Bu haber 850 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,002 µs