Avrupa Hamas'la görüşüyor | " /> Avrupa Hamas'la görüşüyor | "/>

En Sıcak Konular

Ve beklenen oldu: Avrupa Hamas'la görüşüyor

20 Şubat 2009 08:35 tsi
Ve beklenen oldu: Avrupa Hamas'la görüşüyor Avrupa ülkelerinin Hamas ile doğrudan görüşmeler yaptığı ortaya çıktı. Diplomatlara göre görüşmeler, yeni bir dönemin başladığına işaret ediyor.

OBAMA yönetimin Ortadoğu barış sürecini canlandırmaya çalıştığı bir dönemde Avrupa ülkelerinin de, kara listede olan Hamas ile doğrudan gizli görüşmeler yaptıkları ortaya çıktı. İngiliz Independent gazetesinin haberine göre bu türden ilk görüşme, iki Fransız senatörün Şam’da Hamas’ın siyasi büro şefi Halid Meşal ile görüşmesiyle gerçekleşti. İki İngiliz vekilin, üç hafta önce Beyrut’ta Hamas temsilcisi Üsame Hamdan ile görüştüklerini belirten gazete, İsveç, Hollanda ve isimleri açıklanmayan üç Avrupa ülkesinin de Hamas ile doğrudan temas kurduğunu kaydetti. Gazeteye konuşan Avrupalı bir diplomat, ‘Sanılandan çok daha fazla kişi Hamas ile konuşuyor. Resmi müzakere olmasa da bu temaslar yeni bir gelişme’ dedi.

ABD HEYETİ GAZZE’DE

ABD yönetimi, uzun süredir benzerine rastlanmayan bir adım atarak Gazze’ye heyet gönderdi. Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı John Kerry ile Demokrat Parti’den iki Konre üyesi, Gazze Şeridi’nde BM’ye ait merkezleri ziyaret etti. Ancak heyettekiler Hamas yetkilileriyle görüşmedi.

Müzakereci Olmert’e isyan etti

İsrail hükümetinin Hamas ile yürütülen ateşkes müzakerelerinde tavrını aniden değiştirerek, rehin asker Gilad Şalit’in serbest bırakılmasını şart koşması, Tel Aviv’de krize yol açtı. İsrail adına ateşkes müzakerelerini yürüten Savunma Bakanlığı yetkilisi Amos Gilad, Başbakan Olmert’e yüklenerek, ‘Bu politika değişikliğine anlam veremiyorum. Mısır’ı aşağılamak mı istiyorlar? Olmert İsrail’in güvenliğine zarar veriyor’ dedi.

Star



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,689 µs