En Sıcak Konular

Kütahya'daki depremin ardından...

19 Şubat 2009 19:51 tsi
Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Simav Meslek Yüksek Okulunda öğrenim gören yaklaşık 1000 öğrencinin, 17 Şubatta meydana gelen ve bazı binalarda hasarlara neden olan 5 büyüklüğündeki depremin ardından kenti terk ettiği bildir

DPÜ Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü ile DPÜ Yapı ve Teknik İşleri Daire Başkanlığından gelen teknik heyetin, Muradınlar Mahallesi'ndeki yerleşkede depremden hasar gören binalarda inceleme yaptığını söyledi.

Heyetin kendilerine verdiği raporda, bazı duvarlarda görülen çatlakların bu binalarda öğretimin sürdürülmesinde herhangi bir sorun oluşturmadığının belirtildiğine işaret eden Yrd. Doç. Dr. Güntürkün, DPÜ Rektörlüğünce depremin meydana geldiği gün Fakülte ve Meslek Yüksek Okulunda öğretime ara verildiğini anımsattı.

İlçede 10 gün içinde yeniden deprem olacağına ilişkin bilimsellikten uzak asılsız söylentiler yayıldığını bildiren Yrd. Doç. Dr. Güntürkün, yaklaşık 1000 üniversite öğrencisinin deprem korkusuyla kenti terk ettiğini ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Güntürkün, bu öğrencilerin anne ve babalarından, öğrenimlerinin aksamaması için çocuklarını Simav'a göndermelerini istedi.

DPÜ Simav Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Korkmaz da artçı sarsıntıların giderek azaldığına dikkati çekerek, öğrenciler açısından korkulacak bir durumun kalmadığını savundu.
 
aa



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,172 µs