En Sıcak Konular

MSB'dan açıklama

19 Şubat 2009 18:39 tsi
MSB: Askeralma hizmetlerinde ayrıcalık tanınmıyor...

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), askeralma hizmetlerinin, bakanlık tarafından, "tamamen yasal mevzuat çerçevesinde ve hiç kimseye herhangi bir ayrıcalık tanınmaksızın yürütüldüğünü" bildirdi.
MSB'den yapılan yazılı açıklamada, yükümlülerin askere sevklerinden önce veya sonra, sağlık durumlarının askerlik yapmaya elverişli olup olmadığının TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nin hükümlerine göre belirlendiği belirtildi.

Yönetmelikte yer alan sağlık kriterlerinin askerlik hizmetinin özellikleri ile görev ihtiyaçlarına uygun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, askerlik hükümlülerinin sağlık sevk zinciri hakkında bilgi verildi.

Yükümlülerin askerliğe elverişli olup olmadıklarının, öncelikle bulunulan yerdeki mülki idare amiri, askerlik şubesi başkanı, iki tabip ve nüfus müdürü olmak üzere en az beş kişiden oluşan askerlik meclislerinde tespit edildiği kaydedilen açıklamada, askerlik meclislerinde haklarında karar verilmeyenlerin ise en yakın tam teşekküllü asker hastanelerine sevk edilerek, burada ilgili uzman tabiplerin tetkik, kontrol ve muayenesine tabi tutulduğu, gerekli görülenlerin hastanenin sağlık kuruluna sevk edildiği bildirildi.

Asker hastanesi sağlık kurulunda, yükümlüler hakkında sayıları hastanenin büyüklüğüne göre 13'e kadar ulaşan uzman tabiplerin iştiraki ile oluşan heyet kararı ile "askerliğe elverişli değildir" raporu tanzim edildiği belirtilen açıklamada, sağlık kurulu raporlarının, MSB Sağlık Daire Başkanlığına gönderildiği ve burada yapılan nihai incelemeyi müteakip kesinlik kazandığı ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Belirtilen sevk zinciri içerisinde her yıl, askerlik çağına giren yükümlülerin, ortalama yüzde 5'i hakkında, askere alınmadan önce, 'askerliğe elverişli değildir' kararı verilmektedir. Bu yükümlüler arasında, toplumun her kesimine ve meslek grubuna mensup vatandaşlarımızın yakınları olabilmektedir.

Milli Savunma Bakanlığımız, askeralma hizmetlerini yasal mevzuat içerisinde ve Yüce Milletimizin güvenine layık bir biçimde, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de aynı anlayışla ve şeffaf bir şekilde sürdürmeye devam edecektir."



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,390 µs