yukarı, Baykal aşağı! | " /> yukarı, Baykal aşağı! | "/>

En Sıcak Konular

CHP yukarı, Baykal aşağı!

19 Şubat 2009 16:49 tsi
CHP yukarı, Baykal aşağı! CHP’de birşeyler oluyor! O ‘şeyler’ partinin ‘yeniden inşa’ sürecinin izlerini taşıyor. Parti yükseliyor. Ama Baykal azalıyor! İpuçları, CHP’de yaşanan olayların, farklı bir süreçten geliştiği izlenimini veriyor.

Hepsini tek tek saymaya ve incelemeye gerek yok ama, satır başlarını verelim. CHP’nin türban açılımı, çarşafa rozet girişimi, yerel seçime gider ayak İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in istifa riski ve zar zor toparlanması, Kılıçdaroğlu ve Karayalçın eliyle ana şehirlerde yükseliş, hemen ardından Mehmet Sevigen vakası ve buna parti içinden özellikle de Ali Topuz gibi bir ismin de geri alınamayacak sözlerle itiraz etmesi, hatta "görevden ayrılması yetmez, partiden uzaklaştırılsın" denmesi...

Tabii Sevigen ile Baykal arasındaki sevgi bağının Genel Başkan’a ve Sevigen’i savunmaya bağlanması da önemli...

CHP sanki bir değişim geçiriyor. Daha doğrusu iki değişimi aynı anda geçiriyor. Bir yandan yerel seçimlerde ortaya çıkardığı yeni adayların kamuoyundan gördüğü ilgi, diğer yandan Genel Merkez odaklı çekişmeler.

Kimilerine göre “şişirme” sayılsa da, CHP’nin seçime yönelik hamlelerinin kamuoyunda bir karşılığı olacak gibi. Örneğin, partinin muhafazakar kesime yaklaşımı samimi bulunursa, daha önce partiye ol vermekten imtina eden kesimlerden oy alma ihtimali var görünüyor.

Bu tabloya, Baykal yüzünden CHP’ye oy vermeyenleri eklemek mümkün mü? Mümkün olabilmesi için, işte sanki bir yeniden inşa sürecinin başladığı hissini “anlamak” gerekiyor.

Daha açıkçası, "Baykalsız ve toplumsal duyarlılıklara samimiyetle açık" bir CHP’nin prim yapması mümkün. Bu noktada, İslami kesimin önemli aydınlarından Ali Bulaç'ın yeni söylenmiş tek bir cümlesine dikkat gerekiyor; "Diniyle barışık CHP siler süpürür!"

İki değişim denen bu işte. Ama buna, CHP’yi desteklemek için bu şartları arayan, kimi medya, şimdiye kadar CHP'yi bir şekilde desteklemiş ama umduğunu bulamayan kesimler ve hatta dış çevreler eklendiğinde, “yeni binaya” taşınması mümkün olabilir CHP’nin.

Peki ne zaman? Önümüzdeki yerel seçimler kayda değer bir turnusol kağıdı olacak gibi. Kısa süre kalmış olsa da, oraya kadar da yeni gelişmeler olabilir.



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,562 µs